PUBLICITAT

El gos Excalibur

RAFAEL TORRES

Es podria dir que matant al gos Excalibur les autoritats pretenen exorcitzar els dimonis de la seva fatal incompetència. Però, ¿quines autoritats, quina autoritat? ¿La de la ministra Mato, que l'únic mèrit que ha fet o argument per ostentar la cartera de Sanitat és el de ser amiga de Rajoy? Matant al pobre gos Excalibur, la família humana del qual està confinada a l'hospital per la negligència d'aquestes mateixes autoritats en el maneig de l'Ebola, pretenen fingir la diligència i la determinació que no tenen. Gairebé un quart de milió de signatures demanant respecte per a la vida del ca s'han recollit en poques hores perquè la ciutadania, a banda de manifestar una sensibilitat i un seny molt superiors a les dels qui la governen, es nega a tolerar l'inútil sacrifici d'un boc expiatori.

Mort el gos, morta la ràbia, semblen pensar els que, òbviament, no pensen. Com si els errors que han conduït a l'actual situació haguessin estat pocs, el Govern de Rajoy, en la seva radical inèpcia, pretén afegir el de l'execució sumaríssima de la criatura que, a més de representar el gran afecte de la infermera tocada per l'Ebola i del seu marit, pogués ser de gran ajuda a la ciència per determinar amb major exactitud les formes i variants del contagi de l'encara poc coneguda malaltia. Res fa suposar, com ja insisteixen a afirmar els especialistes, que els gossos puguin contagiar o ser portadors i transmissors, però, fins i tot en el cas que hi hagués aquesta possibilitat, ¿què més raó per respectar la vida d'Excalibur que l'oportunitat de comprovar-ho ?

Enmig del caos desfermat per la insolvència del Govern, que ve tractant als espanyols, en tots els aspectes, amb un menyspreu infinit, es pretén acabar amb la ràbia matant al gos, però la ràbia és una altra, la ràbia és, al costat de l'estupor i la por, la que ha calat en la gent al veure com de venuts estan en mans de tals ineptes. Defensant la vida d'Excalibur es defensa la raó i la vida, tan amenaçades avui pels qui posseeixen un poder que no mereixen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT