PUBLICITAT

Concurs de creditors

LLUÍS MERA

Els treballadors d'una empresa insolvent segueixen sent assalariats de la societat mentre no es tramiti el seu acomiadament. Per tant, hi continuen formant part i, obviament, també de la seva activitat laboral.

Un exemple del que parlem és l'empresa Cobrim-te'l, el fabricant d'Alagón, la qual porta un any i mig en concurs de creditors, però mantenint pràcticament tota la seva activitat amb una vintena de treballadors. La seva permanència dependrà de la liquiditat de la societat, i serà l'administrador concursa'l qui s'encarregui de pagar els salaris corresponents als que hi treballen. Però, què passa si la societat no té liquiditat per pagar aquests salaris? La millor de les opcions és l'acomiadament.

El jutge mercantil encarregat de tramitar el concurs de creditors podrà autoritzar els corresponents acomiadaments una vegada que l'esmentat administrador, l'empresa i els treballadors arribin a un acord econòmic per a l'extinció dels contractes.

Mentre s'arriba a l'acord, els empleats han de seguir complint en la seva feina, encara que no se'ls estigui pagant les seves nòmines. Però el que és realment important és que hi hagi un equilibri entre les condicions econòmiques acordades i el gruix actiu de la companyia. Amb l'acte d'acomiadament, la publicació de la declaració de concurs i el certificat on figura reconegut el deute es podrà acudir al Fons de Garantia Salarial .

Un jutge del mercantil és l'encarregat de declarar si una societat es troba o no en concurs de creditors. Si parlem de nòmines sense pagar per la societat insolvent, és el Jutjat del Social qui ha d'actuar.

A l'estar davant dos jutjats diferents, cal que sigui l'empleat afectat el que comuniqui a l'administrador concursa'l la seva situació, i així poder formar part de la llista de creditors.

Quan una persona s'hi troba en un procediment com aquest el primer que ens ve al cap és, què fem si estem afectats per un concurs de creditors ? La resposta està clara, en tots els casos ens hem de posar-en mans d'un bon advocat per tal que ens ajudi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT