PUBLICITAT

La crisi russa a casa nostra

MERA

La crisi del sector agrícola i ramader s'incrementa aquests dies a conseqüència de la decisió de les autoritats russes de restringir l'entrada de productes procedents de la Unió Europea i dels Estats Units (mesures polítiques).

Una manera d'intentar pal·liar els efectes d'aquestes mesures a casa nostrar seria canviar la nostra dieta. Com a cambrer estic habituat a veure que quan arriba una família al restaurant, el primer que miren els nens és la carta de les pizzes i en la majoria de casos els pares consenten de seguida que els nens demanin una pizza.

No seria millor per a la salut dels infants acostumar-los a menjar altres coses com ara una amanida, una verdura, peix... No cal dir que quan es tracta dels postres de seguida demanen gelats o dònuts. Potser per això veiem tants nens rodonets i vermellets no seria més sa menja un préssec, un plàtan o una poma?

Un altre dels sectors per judicats per aquestes decisions polítiques és el sector de l'hoteleria en al qual jo presto els meus serveis. Ja hem notat una baixada significativa del turista rus. Un turista que ha estat el principal motor del sector fins ara. I tot això només demostra que no es pot estar orientat cap un sol mercat, sinó que cal diversificar sempre.

La crisi de Rússia i Ucraïna no només la pateixen els països de la Unió Europea i Estats Units, sinó també petits països com Andorra que també han apostat fort per aquest mercat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT