PUBLICITAT

De Festa Major a la Seu d'Urgell

FABIOLA SOFIA MASEGOSA

Novament s'apropa la Festa Major de la Seu d'Urgell, als actes de la qual acostuma assistir molta gent d'Andorra. La festa transcorrerà entre el 29 agost i el 2 de setembre i, a més, ve carregada de novetats. Entre aquestes trobem la paellada popular que tindrà lloc el dissabte 30 al migdia, a la plaça Catalunya, un espectacle de recreació dels Miquelets, cos armat que es popularitzà a Catalunya entre els segles XVII-XIX, que tindrà lloc dissabte matí i tarda al Centre Cívic el Passeig i, a la nit, tenim diversió per escollir.

La cita per als més joves es troba a l'Espai Casetes amb la celebració de la Nit A tot gas on actuaran els grups Truskus i RockCerdà, Möndo Loco, Virus i DJ Sergi Domene. Però, si el que volem és gaudir d'un ambient més tranquil, podem anar a la Nit dels anys 60 a partir de les 12 de la nit a la Plaça Camp del Codina.

Com a activitats tradicionals, entre moltes altres, trobem el correfoc dels Diables de l'Alt Urgell que tindrà lloc l'1 de setembre a dos quarts d'onze a la plaça dels Oms i el Ball Cerdà, diumenge 31 d'agost a les onze del matí a la plaça Patalí.

També hi haurà com cada any el sopar popular, la festa de l'escuma, la Cercavila de Colles... El ball cerdà, com ja sabem, és originari de la comarca de la Cerdanya i data del segle XVI, encara que a la Seu, on és ball oficial, existeix una variant pròpia molt més arrelada que a la resta de la comarca.

Si aneu a fer un tomb per la festa, allà ens trobarem.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT