PUBLICITAT

Els beneficis de la lectura

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto:

Els beneficis de la lectura són molt importants especialment en el desenvolupament intel·lectual dels infants. Con ja sabem, la lectura en els adults incentiva l'ampliació de la nostra perspectiva de les coses, ens permet arribar a llocs, reals o imaginaris, als que d'altra manera no podríem accedir i obre la ment a noves idees que enriqueixen i fan més amena la nostra vida.

Perquè quan estem llegim obliguem al nostre cervell a pensar, a ordenar les idees que li arriben, a interrelacionar conceptes i, a més, estem exercitant la memòria i aprenent a utilitzar la imaginació. Treballant amb la lectura tots aquest factors, el que aconseguim en definitiva és una millora de la nostra capacitat intel·lectual.

Un altre factor important a tenir en compte és que llegir, especialment relats de ficció, ajuda a reduir l'estrès i, tots sabem que prendre un bon llibre abans de dormir ajuda a relaxar-se i a agafar el son.

Però, en el cas dels nens aquests beneficis s'hi multipliquen tant dins l'àmbit acadèmic, com en l'aspecte personal. Amb la lectura el nen exercita el cervell i aconsegueix enfortir les seves connexions i construir-ne de noves. Quan el nen comença a llegir més sovint també s'observa una millora de la concentració que li permet realitzar aquesta activitat per períodes de temps cada vegada més llargs. A més amb la lectura aprenen més sobre el món que els envolta: persones, costums i cultures d'altres llocs. I cal no obviar els beneficis que aporta a la construcció del vocabulari i de l'ús correcte del llenguatge, del desenvolupament que produeix en la seva imaginació transportant el seu cervell als llocs que es descriuen sense necessitat de desplaçar-se.

Per acabar, dir que amb l'adquisició de l'hàbit de la lectura millora el rendiment acadèmic dels nostres fills ja que s'aconsegueix una millor capacitat de retenció i enteniment; però alhora un bon llibre els serveix d'entreteniment, allunyant-los una mica de tanta tecnologia com fem servir avui en dia, i els ajuda a relaxar-se, cosa difícil d'aconseguir amb els més petits de la casa. Per tot això, aquest estiu no hauria de faltar una estoneta de lectura entre les nostres activitats estiuenques i les dels més petits de la casa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT