PUBLICITAT

El pla sargantana

RAFAEL TORRES
PERIODISTA

Té bemolls que el partit que més ha fet i continua fent per degradar la tènue democràcia espanyola, auspiciï un pla de regeneració per a aquesta. Ha de suposar Rajoy que la democràcia és com les sargantanes, que se'ls talla la cua i els creix una altra al gust, o també hi ha la possibilitat que suposi que els espanyols són babaus, suposició emparada en el fet que li van atorgar no només la governació del país, sinó amb majoria absoluta. Rajoy, i no és la primera vegada que li passa, té un pla, en aquesta ocasió el Pla Sargantana, que ha de consistir en promoure la regeneració dels membres del petit i esmunyedís lacèrtid després de haver-los amputat a consciència.

A Rajoy, aquest senyor que va sortir en un plasma mentre Espanya es precipitava a l'abisme, i no diguem el seu partit amb la revelació dels sobres de Bárcenas, la democràcia li sembla bé, o no tan dolenta, si garanteix l'ordre clàssic de la Restauració , aquest caos en què dos partits fan torns en tallar la cua, i les potes, i el que s'escaigui, a la sargantana, que per això la seva adjunta, Soraya, ha dit que compten amb el PSOE per, a pachas, ordir bé el pla, inclòs l'epígraf relatiu a l'elecció caciquil dels corregidors, és a dir, dels alcaldes. Quin pla. Un pla que, molt en l'estil de Rajoy, fomentaria la desgovernació política dels municipis, ja que per governar ja està «el mercat», i aquest s'entén millor amb un partit que amb una coalició. Serà que la llei electoral no necessita, per regenerar alguna cosa, de canvis profunds, però se'ls ha anat a passar l'únic que garantiria la pervivència del Ancien Régime, i amb ella, la d'un Partit Popular que se sap a nou mesos de les municipals, i perquè s'ho ha guanyat a pols, descavalcat del poder local per l'esquerra, que encara que fragmentada, després s'ajunta.

Amb el bisturí de les seves polítiques antisocials, el PP no ha deixat de la sargantana, de la petita i espantadissa democràcia espanyola, ni el rastre del seu pas sobre l'assolellat mur de pedra, però ara assegura, com si es dirigís a una corda d'orats, que té un pla perquè li creixi la cua. Potser és que Cotino o l'alcalde de Pozuelo, aquest tros de Borja que treu el sentit, integren el comitè de savis del Pla Sargantana, en aquest cas, res més a dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT