PUBLICITAT

La cobertura d'ATV

FERRAN COSTA
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Els nostres mitjans de comunicació públics, i en concret Andorra Televisió, han portat a terme una rigorosa cobertura de la visita del copríncep francès, François Hollande. Durant dos dies, el desplegament de mitjans tècnics i humans realitzat per ATV ha seguit l'itinerari del copríncep per tots els racons del país i els teleespectadors hem gaudit d'aquest extens seguiment de primera mà.

Són moltes les vegades que els mitjans públics, i en concret Andorra Televisió, han estat qüestionats. En part és lògic i comprensible, ja que la visibilitat pública provoca de manera inherent estar exposats a l'objectiu de les crítiques. És així i així ha de ser, malgrat que alguns intentin posar entrebancs a la llibertat d'expressió.

És, doncs, de justícia posar en relleu els esforços realitzats i la bona feina assolida per part de la televisió pública durant la cobertura informativa en directe d'aquesta visita institucional. El teleespectador difícilment pot copsar les dificultats, la feina i la complexitat de produir un senyal en directe des de tants indrets diferents, i més tenint en compte els limitats recursos de la televisió pública. Retransmissions d'aquesta mena només s'aconsegueixen gràcies a un gran equip de professionals.

D'exemples, n'hi ha molts més, com ara la cobertura de la Copa del Món d'esquí o els programes televisius cada cop que se celebren eleccions. I aquests esdeveniments, per si mateixos, justifiquen l'existència d'una televisió pública, que, al meu parer, molts cops s'ha posat en dubte massa alegrement. Són els mitjans de comunicació propis els qui han de vetllar per garantir la informació de proximitat, que difícilment trobarem enlloc més. En ple segle XXI no tindria cap sentit que els ciutadans no rebéssim notícies del nostre entorn de primera mà.

Dies enrere, els resultats de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica, el CRES, desmentien que «aquesta tele no la mira ningú». L'enquesta indicava que un 40% dels ciutadans del país trien els informatius de la televisió pública per seguir l'actualitat, per davant dels noticiaris d'altres grans cadenes, com ara TV3 i Antena 3, amb pressupostos infinitament més elevats que els d'ATV.

Queda clar que Andorra Televisió dóna un bon servei al país i queda clar que és necessària. Els qui no la mirin, no els agradi o els sembli que el pressupost que se li assigna és desmesurat tenen tot el dret de creure-ho així, però no és menys encertat destacar que la funció que realitza és extremadament important. Altrament, els ciutadans ens quedaríem orfes de ser informats, televisivament parlant, des d'una òptica genuïnament andorrana. La cobertura especial amb motiu de la visita de François Hollande feta per ATV i l'excel·lent feina portada a terme pels seus professionals així ho demostren. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT