PUBLICITAT

Li diuen de tot, menys bonic

RAFAEL TORRES
PERIODISTA

Poc han trigat els carques en difamar, vilipendiar i criminalitzar el cap visible de Podemos, Pablo Iglesias, i, en conjunt, al moviment que el jove professor de la Complutense dirigeix??. Menys bonic, li estan dient de tot, i això que el xaval, al contrari que tants que segueixen pasturant del Pressupost, ni ha robat, ni ha prevaricat, ni ha malversat, ni ha maquinat per alterar el preu de les coses, ni ha rebut sobres amb diner negre, ni ha participat en la macro-estafa institucional de les preferents, ni ha enfonsat les caixes d'estalvis, ni ha pispat el pa als pobres per assegurar el dividend dels rics, ni li ha tret la targeta sanitària a cap ésser humà, ni té fortuna opaca cap als paradisos fiscals, ni té intenció de viatjar en business al Parlament, ni va guanyar dotze vegades el salari mínim com a eurodiputat, ni res.

Els qui, per alguna raó que se m'escapa i per altres que no se m'escapen en absolut, estan posant a parir a Iglesias pel sol fet d'haver-se presentat a unes eleccions i haver tret un milió i escaig de vots, no només falten al respecte de la persona, sinó al del sistema democràtic, que és el de la lliure concurrència. Es podria dir que per a aquesta gent hi ha coses, idees, propostes, discursos, alternatives, projectes polítics, que haurien de prohibir, o, si més no, presentar-se en el seu aparador natural, les eleccions lliures. Recordar que denigren que el respecte a l'adversari polític, l'altre, és la pedra sobre la qual s'edifica el joc democràtic, seria, potser, perdre el temps, ja que això un demòcrata mai ho oblida. Un, que no ha estat comunista en la seva vida, i que probablement no ho sigui mai, sap, però, que aquest anticomunisme irracional d'ecos tan vells remet, paradoxalment, a la pitjor classe de comunisme, al més totalitari, neci i pueril. ¿S'ha obligat a la gent a votar Podemos? Sí que impel·leixen a això, per contra, els que creen i alimenten la desesperació de les persones, saquejades i ultratjades pel poder.

S'equivoca Iglesias, però, quan diu que l'allau d'invectives que rep és perquè «estem fent les coses bé». No tan de pressa, noi. De moment, només les esteu dient bé. Dir-les és predicar, però una altra cosa és donar blat. Ja s'anirà veient.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT