PUBLICITAT

La societat i les associacions

ALEXIS ESTOPIÑAN
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

La setmana passada el CRES va presentar els resultats de l'enquesta d'opinió política del 2014. En aquesta ocasió, a banda de les valoracions als líders polítics, a l'actual situació política i de fer aflorar les intencions de vot, l'enquesta ha volgut respondre quina és la participació de la ciutadania en les organitzacions socials del país.

Les organitzacions socials juguen un paper molt important en la societat, doncs fan xarxa social i permeten materialitzar i canalitzar les aficions i les inquietuds d'una forma organitzada i compartida amb propis i estranys.

En aquest sentit l'aportació de les organitzacions socials a la societat és vital, perquè en aquestes es canalitzen els valors de la solidaritat, la cultura, la salut, la cura vers els malalts, i tot un ample ventall de valors que fomenten el mestissatge i la integració, tal com es farà de nou palès en el Dia mundial de la diversitat que aquest any contarà amb la participació de 25 associacions que mostraran les seves tradicions i costums.

Cadascuna de les accions que realitzen les associacions són dignes d'elogi. Primer per les esforç altruista que representa, i segon pel valor que defensen i transmeten. Entre els darrers, mereix destacar la recent creació de l'Associació Andorrana Contra el Càncer, per conscienciar a la població sobre els factors que faciliten la prevenció i la detecció precoç del càncer, així com per millorar la qualitat de vida dels malalts i de les seves famílies.

En la mateixa línia l'Associació de Dones d'Andorra ja està organitzant la quarta Cursa de la dona, per superar el càncer de mama, que aquest any se celebrarà el dissabte 14 de juny.

La participació en les organitzacions socials és tasca de tots perquè reverteix en tota la societat, d'aquí que sigui tant important per a la salut democràtica del nostre país. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT