PUBLICITAT

La dona amb barba

RAFAEL MARTÍNEZ

Un respecte i d'ara en endavant adreceu-vos a Conchita Wurst com la dona que va guanyar Eurovisió i una mica més: l'admiració dels jurats que la van votar i fins i tot de Julio Iglesias que lloa la seva música . Un cop rebut el premi, les flors i els petons corresponents, Conxita es va revelar com una activa defensora dels drets que són aixafats a Europa. La cantant va fer servir la barba per fer-li un «femen» a Putin que titlla d'intolerant, i no certs sectors de la seva nació en què és ben rebuda i que li van donar cinc punts en les votacions. Es pot fer una reclamació vistosa sense desprendre's de la samarreta, Conxita ho va fer amb l'ajuda del seu barber que manté el tall de la seva barba impol·lut com si fos un personatge del Segle d'Or.

N'hi va haver que van pensar que era una extravagància més en un concurs que ha vist bestieses a dojo i al qual Espany va contribuir amb el Chikilicuatre que era un híbrid entre un cotxe Scalectrix i un ninot de fira. En aquest mateix concurs s'ha reconegut la veu de Conchita a la qual li ha arribat oferta per gravar als Estats Units i competir a la carrera dels Grammys.

Al marge de la seva activitat artística no deixa de portar una activitat de militant per orgull d'una Europa i la seva joventut endormiscada en el seu petit món. Serà curiosa la foto de Conchita davant les urnes el dia 25. Imagino a algun líder europeu en campanya amb el dubte de si rebre la en audiència o deixar passar l'ocasió. A Espanya tenim dos líders amb barba, i un tercer cap de llista per a Europa, als que suposo no els faria fàstic posar amb aquesta famosa europea en plena campanya electoral, quan han de mostrar una gran sensibilitat a l'hora d'agafar nens dels braços dels seus pares, i besar gent en cadires de rodes.

La tolerància es demostra en caminar i es reafirma tolerant no només de boca. Posi una Conchita a la seva vida, senyor polític. Com a aspecte festiu, no descartem que Wurst faci «un bolo» amb les Femen a Moscou ara que suposo haurà deixat de nevar a la Plaça Roja. La seva feminitat aclaparadora unida a la seva barba pot ser massa per a Putin, que s'ha acostumat a passar revista des d'una canonera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT