PUBLICITAT

Segrest d'infants

ALEXIS ESTOPIÑAN
[email protected]

Hi ha fets que et deixen tant trasbalsat que no et deixen pensar en altra cosa. Si la setmana passada parlàvem de com el racisme és, com diu l’Àlvar Valls, l’ou de la serp que s’ha d’esclafar. Aquesta setmana s’han reproduït fets que en comparació provoca que tota la resta resultin obvietats.

I és que en el món se succeeixen constantment fets inhumans com la fam, les guerres, les violacions o el tràfic de persones. I n’estem habitualment informats d’allò que succeeix més a prop, o d’allò del qual té un factor políticament estratègic o econòmicament determinant. Però aquest cop és diferent, i és que el mal no té fi. Com deia Hannah Arendt, el mal mai pot ser radical, perquè darrere el mal no hi ha res de radical, darrere el mal no hi ha res; el mal és banal, perquè darrere el mal hi ha un buit de pensament; la banalitat del mal és perquè desconeix el dany que ocasiona l’absència de reflexió. Precisament per això convé esclafar de seguida aquesta maldat, perquè desafia tota racionalització, perquè ens desafia al què som.

L’infern viu a Nigèria, sota el terrrorisme i el fonamentalisme de les mans del grup armat Boko Haram, responsable de milers de morts en atemptats contra esglésies cristianes, forces de seguretat nigerianes, oficines de l’ONU... des del 2009. Ara s’estan dedicant a segrestar nenes per a ser venudes, i així transmetre el missatge que les nenes han d’abandonar les escoles i ser casades.

Hi ha fets que no poden ser més que denunciats per a què siguin reprimits el més ràpidament impossible. Com deia l’editorial d’El País, «No és acceptable que a la capital de Nigèria es despleguin 6.000 efectius de les forces de l’ordre per vetllar per la seguretat del Fòrum Econòmic Mundial per a l’Àfrica que es celebra fins divendres, mentre el nord-est del país es deixa en mans de cruels il·luminats que terroritzen impunement la població i trepitgen els seus drets». Desitjo que algú actuï ràpid. 

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT