PUBLICITAT

La Fira d'Abril al maig

RAFAEL TORRES

El fet que la Fira d'Abril sevillana, la naturalesa, nom i sentit radiquen que es produeix en el mes d'abril, se celebri al maig, podria interpretar-se com una disfunció, o com una anomalia, si Sevilla, la molt bella i molt abstreta Sevilla, fos una ciutat belga, o austríaca, o canadenca, més com que es tracta d'una urbs espanyola, a tots sembla la cosa més natural del món. Abril, maig, tant se val. ¿No obliguem als nens a celebrar el seu aniversari un altre dia si no cau en cap de setmana, per tal que els parents o els amics hi vagin? No obstant això, no podria descartar que semblant familiaritat amb l'absurd debilités en nosaltres aquesta cosa que es diu racionalitat i que a Espanya, efectivament, mai va gaudir de molt predicament .

Així , la circumstància que el Partit Popular guanyaria, segons els últims sondejos, les eleccions europees, i fins i tot les municipals, autonòmiques i generals que vénen a continuació, només es pot entendre des d'aquesta distorsionadísima percepció de la realitat. Respecte a les primeres, les europees del 25 de maig, ¿com és possible que una majoria encomani la representació dels espanyols a Europa als que el primer que van fer va ser sostreure els estalvis dels clients de les caixes (MOU) per complaure als prestadors estrangers i que no els faltés de ná? O, ¿en quin cap hi cap que una majoria vegi estupenda la brutal poda del Govern en drets socials i en qualitat de vida material i moral dels espanyols per atendre religiosament els pagaments d'un deute que no és el seu, sinó dels bancs? O, ¿com s'entén aquesta presumpta victòria d'un partit que menteix sistemàticament, així en els assumptes de programa i govern com en els relatius als seus secrets a B?

La Fira d'Abril se celebra al maig, els nens celebren el seu aniversari un altre dia, i per aquest camí, per aquesta deriva, la recuperació econòmica va com un tir, enlluernant al món. El Govern diu i actua com si els espanyols fóssim babaus, però, ¿i si ho fóssim? I si ho som? H

Periodista



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT