PUBLICITAT

Andorra Kids' Film Festival

FERRAN COSTA

Aquesta setmana s'estrena l'Andorra Kids' Film Festival. Aquesta mostra de cinema, que durarà deu dies, oferirà curtmetratges d'animació, per a nens i nenes de 2 a 12 anys, premiats als millors festivals del món.

Els organitzadors són ambiciosos i ja han anunciat que la mostra pretén ser un referent dels cicles de cinema infantil.

Esperem ben sincerament que ho aconsegueixin, ja que no és gens habitual que aquest tipus de cinema estigui a l'abast del gran públic, i encara ho és menys en la franja d'edats esmentada, entre 2 i 12 anys.

De tots és sabut que la gran pantalla és ocupada, la gran majoria de vegades, pels grans èxits comercials, i les propostes alternatives ho tenen molt difícil per arribar al gran públic, tot i que aquestes, de manera inherent, són millors transmissores de coneixement. Amb l'Andorra Kids' Film Festival, l'espectador andorrà podrà gaudir de curtmetratges de gèneres diversos.

En aquest sentit, cal esmentar els esforços que ha fet el Cineclub de les Valls per acostar el cinema no comercial al públic andorrà. De manera ininterrompuda des de fa 18 anys, el Cineclub ha programat més de 1.000 pel·lícules en versió original. Aquesta longevitat demostra que, encara que sigui reduït, hi ha mercat per a aquesta mena de propostes.

Anys enrere, el Centre de la Cultura Catalana també organitzava anualment una mostra de cinema en català, que l'any 2009 havia arribat a la seva 13a edició. Malauradament, però, aquesta mostra va ser una més de les víctimes de la crisi i ja no es programa de manera habitual.

És per aquest motiu que cal felicitar i donar molts ànims als organitzadors de l'Andorra Kids' Film Festival, que aposten per un producte adreçat als més petits de casa.

A més, els promotors han triat la temàtica del medi ambient per conscienciar els espectadors de la necessitat de tenir cura del nostre entorn. Els desitgem els millors èxits i llarga vida al Festival! 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT