PUBLICITAT

L'aeroport de la Seu

FERRAN COSTA

Ja fa setmanes que es publiquen notícies referents a l'obertura imminent de vols comercials a l'aeroport de la Seu-Andorra.

Malgrat l'existència d'algunes veus escèptiques, que en qüestionen la viabilitat econòmica, ens hem de felicitar perquè les parts públiques implicades, en aquest cas els governs andorrà, espanyol i de la Generalitat, s'han posat d'acord perquè Andorra pugui gaudir d'una infraestructura aeroportuària propera.

Ara el repte del nostre Govern és assegurar que el trànsit aeri que es generi repercuteixi positivament al nostre país. Per fer-ho, haurà d'aconseguir que els passatgers tinguin com a destinació majoritària el Principat d'Andorra. D'aquesta manera, podrem acostar al nostre país visitants de mercats allunyats que, en el cas del turisme rus, són determinants per a sectors clau de la nostra economia.

Assegurar un transport ràpid i eficaç entre Montferrer i Andorra és absolutament necessari. De res no servirà subvencionar les aerolínies si no som capaços d'evitar tràmits fronterers lents i feixucs que entrebanquin l'accés al país. El nostre Govern té l'obligació de gestionar ja amb les autoritats competents en matèria transfronterera tots aquells convenis que calguin per assegurar la fluïdesa dels desplaçaments per als passatgers.

Malauradament, ara per ara, l'única via que hi ha per a tots aquells passatgers que aterrin a l'aeroport i vulguin anar a Andorra és la carretera, amb els entrebancs i inconvenients que això suposa, especialment en dies de màxima afluència al nostre país. Després del fallit projecte d'heliport al Patapou, el més calent és a l'aigüera i sembla pràcticament impossible que, en el que queda de legislatura, el Govern de DA porti a terme una altra de les promeses estrella del seu programa electoral, la construcció d'un heliport nacional, una infraestructura que faria que la reobertura de l'aeroport de la Seu d'Urgell fos, aquest cop, un èxit.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT