PUBLICITAT

Una presa en un cos d'home

GLÒRIA GURDÓ

La Naraya està sola a la presó perquè abans de ser empresonada per un delicte de tràfic de drogues, ja era presonera del seu propi cos i lluitava per alliberar-se'n. I també està sola perquè en ple segle XXI encara no ens hem alliberat de molts tics masclistes, com el fet que es digui –quan va demanar el trasllat al mòdul de dones per raons òbvies–que el demanava perquè allà hi té la mare, la germana i la cunyada. Què vol dir? Si al mòdul d'homes també hi té el germà... Costa doncs, creure que el trasllat el demani per motius familiars, o no?

No serà que senzillament el demana perquè es troba desplaçada allà on li toca estar, perquè el cos que li ha tocat viure és el d'un home i no el d'una dona? No deixen de sorprendre les deduccions que fan alguns i que si ho pensem bé, encara que fos veritat, no són una mica mesquines, a més de masclistes? Perquè també deixen interpretar que si està al mateix modul que el germà està castigada però, en canvi, si està al mateix modul que la mare o la germana, ja no ho està! Com si no fos tota la família –pel que s'ha pogut veure en les informacions publicades tret del pare– que està entre reixes i privada de llibertat.

Altra declaració sorprenent és que la direcció del centre penitenciari no pot autoritzar-ne el trasllat al mòdul de dones perquè podria arribar una nova presa que no hi estés d'acord –les que hi ha ara l'accepten–, doncs bé, abans d'anticipar-se als esdeveniments, la direcció del centre penitenciari també podria fer prova d'una mica més d'humanitat i traslladar-l'hi, i si arribés una nova presa que no se sentís a gust en la seva companyia, doncs tornar-la a traslladar, si calgués.

Però, només hi ha sis dones ingressades a la presó i sembla poc probable que l'arribada d'una nova interna pogués provocar un motí! A més, el volum de població reclusa femenina també fa pensar que és improbable un ingrés massiu de dones en els propers dies... Vaja que estem parlant del centre penitenciari de la Comella no de la presó de Rykers a Nova York.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT