PUBLICITAT

El món de la neu a Andorra

ALEXIS ESTOPIÑAN
[email protected]

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Avui al Principat acollim la prova de la Copa del Món de la Federació Internacional d'Esquí de Boardercross. És un tipus de prova similar a les carreres de patinatge de velocitat sobre pista curta, però lliscant sobre la neu i amb taules de snowboard. Les primeres proves es van realitzar al 1991, i no va ser fins al 2006 quan les proves dels Boardercross entraren a formar part dels Jocs Olímpics d'hivern. Aquests dies tenim al Principat els millors snowboarders internacionals per sumar els darrers punts (la darrera prova és a l'estació d'Arosa, a Suïssa), i determinar així quins seran els corredors que representaran a cada país als propers XXII Jocs Olímpics d'hivern, que es disputaran a la ciutat de Sotxi (Rússia) entre els dies 7 i 23 de febrer de 2014.

En total hi ha 119 participants de 23 països, i amb les bones sensacions de la primera jornada d'entrenaments d'ahir, les bones condicions meteorològiques i el bon estat del circuit, tot sembla indicar que acompanyarà a l'èxit de la competició. A banda de les diferents institucions, són moltes les persones i voluntaris que treballen amb esforç desinteressat, des la Federació Andorrana d'Esquí, les estacions, els Clubs d'esquí del paí, com ja es va mostrar en la Copa del Món Femenina d'Esquí Alpí FIS Grandvalira-Soldeu al 2012. Només així es pot aconseguir que ja hi hagi programades, de moment, dues copes del món pel 2015 i 2016.

Però si aquest reclam arribar a tenir un fort ressò mediàtic és també pel bon treball que estant fent els professionals d'Andorra Televisió, que retransmeten la cursa des del web andorradifusió i des del facebook, en part també gràcies a l'habilitat d'Andorra Telecom i de Vall Nord al instal·lar, aquest estiu, a les pistes la xarxa de fibra òptica.

Però encara que un s'esmerci al màxim no sempre surt tot rodó. Aquest cop la mala sort ha caigut sobre l'únic representant d'Andorra, en Lluís Marín, que no podrà participar a causa de la lesió produïda per la forta caiguda als entrenaments oficials d'ahir. No per això es deixarà de reconèixer la professionalitat i l'esforç de totes les persones cent per cent implicades en les seves feines. Com diu el proverbi xinès, i de fet no n'hi ha una altra, «si caus set vegades, aixeca't–en vuit». Ànims Lluís! 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT