PUBLICITAT

Consulta popular

GLÒRIA GURDÓ
PERIODISTA

La manera com el Govern enceta la negociació de la delimitació de les competències entre l'Aministració i els comuns, ha sorprès a més d'un. De primer, perquè l'Administració els presenta un document que tot i que doni la possibilitat als comuns de dir-hi la seva, sembla pel to general que s'hi empra, sobretot en la justificació dels canvis, que tot ja està dat i beneït. De segon, perquè existeix un altra documentació que recull les impressions que els cònsols van intercanviar amb el ministeri de la Presidència, però també les impressions del propi funcionariat de l'Administració general que en ocasions exposen –segons els cònsols– propòsits agressius o fins i tot, ofensius.

Part d'aquest document tenint cura d'ometre la part que afecta al Govern ha estat publicat en un intent d'exposar al sol el que un sector de l'Administració considera els «drapets bruts dels cònsols»i de cremar la bona entesa que mantenen, malgrat les diferències que puguin tenir les corporacions locals. Sembla doncs que hi ha qui confia en el vell lema de divideix i guanyaràs. Llàstima que en al murri les coses no li estan anant com s'havia imaginat.

Tant és així que els cònsols davant aquesta incomprensió i manca de sinceritat, estan més units que mai i es plantegen la necessitat de convocar eleccions, un dels pocs mitjans que tenen per demanar l'opinió del poble. I és que tal com també van explicar en la roda de premsa de Canillo, dimarts passat, el Govern ja els ha advertit que té majoria i que si cal, tiraran endavant la modificació de la Llei Qualificada de la Delimitació de les Competències Comunals (LQDC) sense el seu concurs.

L'altre possibilitat que tenen els cònsols es convocar una consulta popular que tot i que no és vinculant, sempre permetrà recollir el sentiment dels ciutadans sobre la proposta de modificació de la LQDC i de la mateixa manera, conèixer el grau de satisfacció que tenen dels serveis que els assegura l'administració més propera. L'única en la que tots els membres són elegits directament pel poble.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT