PUBLICITAT

Contradiccions d'hisenda

ANDRÉS ABERASTURI
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Si és veritat –i per ara no hi ha raons per dubtar fins Hisenda no demostri el contrari– les informacions sobre estranyes i contradictòries actuacions d'aquest ministeri desperten alguna cosa més que sospites: resulta que ara donen per vàlides una sèrie de factures o justificants emeses el 2007 per Diego Torres a Aizoon, societat patrimonial dels ducs de Palma, per lliurar a la Infanta Cristina d'un delicte fiscal . El problema sorgeix quan resulta que aquests justificants (per un import total de 69.990 euros) havien estat considerats ficticis anteriorment per la mateixa Hisenda en un informe redactat el juny passat i avalat a més en el seu moment per la Fiscalia Anticorrupció.

Aquestes actuacions, l'únic que aconsegueixen és aixecar encara més totes les sospites, posar en dubte la Justícia i obrir la veda per a especulacions sobre tractes de favor . No només no ajuda la institució –que en assumpte tan delicat no hi hauria per què– sinó que la posa pel terra. Ho va dir el Rei i ho va repetir el Príncep d'Astúries: la Justícia ha de ser igual per a tots i els polítics no haurien ni d'olorar un assumpte que ha de ser dirimit en una seu judicial, la part publica i en família, en el que pugui tenir o no de privat el conflicte. Si creuen que amb artefactes comptables i acceptant com a vàlides factures que en el seu moment es van rebutjar estan protegint la imatge de la institució monàrquica, em temo que no s'assabenten de res perquè els més perjudicats per tot aquest embolic són, precisament, els Prínceps d'Astúries que sense moure un dit –i pel que sembla enormement contrariats des del principi amb els tripijocs d'Urdangarín– es veuen embolicats en la generalització que sempre es fa d'aquests temes en un lamentable embolic que no és el seu.

Forçar les coses perquè semblin el que realment no són, no condueix enlloc i si la infanta Cristina ha de ser imputada , pel bé de tots, que ho sigui i més aviat que tard . Que s'expliquin , que defensin i que la Justícia demostri la seva culpabilitat si l'hagués i de ser així que siguin sentenciats com podem ser-ho la resta dels espanyols. Qualsevol altra cosa no només no té sentit sinó que és un atemptat contra l'estat de dret i l'únic que aconsegueix és que el poble desconfiï alhora del Govern , de la Corona i de la Justícia. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT