PUBLICITAT

El fluixet és faixador

LUIS DEL VAL
PERIODISTA

En l'anunci dels grans combats de boxa, quan d'algú deien que un dels contrincants era « fi estilista», venien a definir que era un tipus fugisser al ring, però si del rival comentaven que la seva principal virtut era la de ser «un gran faixador», això significava que era un tipus que rebia les hòsties sense immutar-se, i que possiblement podria guanyar el combat a base que l'altre es cansés de tant enganxar.

Aquest cap de setmana , Alfredo Pérez Rubalcaba s'ha enfrontat a un soterrat congrés extraordinari, en el moment en que els altres consideren que està més fluixet, però el fluixet, o sigui, el fi estilista, és també un gran faixador, que va rebre el ganxo dels GAL, l'uppercut dels fracassos de Zapatero, i el cop de puny al fetge dels socialistes catalans, que se'n van a dormir cantant la Internacional i desperten entonant l'himne dels Segadors .

S'observa que quan el tipus es marxa cap al racó, segueix sense escopir sang, l'escassa bretxa de la cella es neutralitza de seguida, i, quan escup l'aigua, ho fa amb aquesta indiferència de qui sap que la protecció dental no ha sortit de seu lloc.

A més, el contrincant no se sap qui va a ser, o, més ben dit, hi ha tants aspirants potencials, que de la boxa podem passar a la lluita lliure, un d'aquests catchs a quatre, on gairebé tot s'hi val, i moltes caigudes estan pactades. En aquest cas, és molt probable que el fi estilista es quedés en un racó, observant el desgast dels altres tres, per guardar forces arribat el moment .

En tot aquest panorama, el fluixet i, alhora faixador Pérez Rubalcaba, és del millor de la banqueta. Perquè té molts antecedents, però no ha perdut sentit d'Estat. Perquè la seva popularitat no és la d'una reina de les festes, però tampoc sembla que els aspirants al títol siguin Lady Gaga en concert.

Espanya necessita al PSOE. El problema és, si dins del PSOE, hi ha una majoria conscient que Espanya ho necessita, o són molt pocs els que ho saben. Entre ells, sense cap dubte, el que de veritat ho té present i sap per què, és el fluixet, que, a més, és faixador.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT