PUBLICITAT

El nou boicot al cava

FERMIN BOCOS

Quins temps aquests en els què cal recordar fins i tot, el que és evident! Ara resulta que dir, com ha dit Josep Lluís Bonet, president de Freixenet, que «Catalunya és part essencial d'Espanya i que qui no vulgui veure-ho, s'equivoca», pot costar-li car, sobretot a la seva empresa . Pot costar-li car perquè se'l boicoteja no comprant cava, producte del qual aquesta empresa és líder en el mercat nacional i en el mercat de l'exportació.

Si anys enrera els que treien cap a les emissores de ràdio per anunciar que havien decidit no comprar cava català com a «represàlia contra els separatistes eren veus mal intencionades de l'altre costat de l'Ebre, ara, en la millor tradició d'intolerància pàtria, són els independentistes més radicals que conviden des de la xarxa a boicotejar aquest fantàstic nèctar com a «venjança» davant la posició del senyor Bonet. Si no fos per les coses que estan passant ara mateix es podria pensar que estem assistint a una representació teatral . A la posada en escena d'un altre episodi més de la història del món explicat per idiotes plens d'odi i de fúria –per dir-ho amb paraules del Bardo. No és sa que la política alci fins a tal punt els ànims del personal .

Què tindrà a veure el cava amb l'embolic muntat amb el maleït «dret a decidir», amb els seus partidaris i amb els seus detractors? El senyor Bonet, a qui no tinc el gust de conèixer, és un empresari que té cura del llegat d'una diligent saga de viticultors catalans, i que dóna feina a molta gent . Una gent que cuida la terra, conrea la vinya embotella amb precisió artesana, exporta cava a mig món i, en definitiva, aconsegueix que moltes famílies –no només a Sant Sadurní d'Anoia–, puguin tenir una feina digna en un país amb més de cinc milions d'aturats dels quals més de cinc-cents mil són catalans! Animar a no comprar cava català perquè està en marxa un procés polític dissenyat per segregar Catalunya del conjunt d'Espanya, és una mesquinesa. Vingui d'on vingui el lleig, cal ignorar-lo. No se'm acut millor manera de fer-ho que destapant una ampolla de cava per brindar per al seny i per la recuperació dels valors essencials sobre els quals s'assenta la convivència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT