PUBLICITAT

El Pirineu va fer història a la via catalana

  • Tot gràcies als voluntaris de les territorials de cada comarca de l'Assemblea Nacional Catalana
FRANCESC VIAPLANA
President Regional d'ERC de l'Alt Pirineu i Aran

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

«D es dels Pallars fins a la Cerdanya hem demostrat, altre cop, que som pocs però no per això menys compromesos. El Pirineu també vol una Catalunya Independent i ho vam fer palès en la via catalana. Si anem tots a una no hi haurà ningú que pugui fer-nos tirar endarrere».

Ara ja han passat uns dies, i som més conscients de la fita que va assolir el poble català a la diada d'enguany. Com a President de la Federació Regional d'ERC de l'Alt Pirineu i també a nivell personal vull expressar la meva gran alegria i satisfacció per la gran mobilització de pirinencs i pirinenques que van anar a la via catalana.

Prop d'unes 3.000 persones del territori pirinenc van fer l'esforç d'anar a l'Ametlla de Mar, a Mont-roig del camp, a Vallirana, i molts d'altres llocs per estar presents a la cadena humana. Tot un exemple de civisme, pau i unitat, una unió de tots els indrets de Catalunya que vam sortir per un únic motiu, el nostre dret a la llibertat com a poble, com a nació catalana.

Aquest moviment social es un pas més per a Catalunya però també per al nostre extens territori. Tots els que vivim al Pirineu sabem el difícil que és mobilitzar la gent, primer perquè som pocs i dispersos, segon perquè estem molt mal comunicats, tercer perquè ens costa molt anar tots a una, i per últim perquè el nostre tarannà és d'esperit treballador, silenciós i tranquil, com diuen molts de per aquí dalt «qui dia passa any empeny». I per això vull remarcar la importància que té la mobilització d'aquest territori, el Pirineu.

I tot gràcies als voluntaris i voluntàries de les territorials de cada comarca de l'Assemblea Nacional Catalana, que des de fa dos anys han començat a crear-se i estan fent una molt bona tasca, també gràcies a la perseverança de la gent que des de fa molt de temps mitjançant associacions i/o partits polítics estan explicant el perquè Catalunya ha d'ésser independent, des dels motius més sentimentals-emocionals, històrics, fins als purament econòmics i de dret internacional.

Tots i totes els que algun dia hem muntat actes, parades, conferències, o fins i tot explicat al veí o veïna, amic o amiga, conegut o coneguda el procés pel qual Catalunya vol ser un Estat propi hem aportat i estem aportant el nostre granet de sorra a un procés que a dia d'avui, ja podem dir que és imparable.

La societat catalana ho ha fet possible i el nostre territori, l'Alt Pirineu, també hi està contribuint. Us encoratjo a continuar la lluita i sobretot, no deixar caure el que hem aconseguit fins ara, nosaltres serem la força per empènyer tot el procés, no en tinguem cap dubte.

Penseu en lo bonica que serà Catalunya si la construïm des de tots els indrets catalans i donem veu a tot el poble català, de nord a sud i d'est a oest. Ara es l'hora de ser valents, perseverants en la nostra tasca i no tenir por. Units ho aconseguirem. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT