PUBLICITAT

Només mig atracament

RAFAEL TORRES
PERIODISTA

Una persona honrada, és a dir, un treballador, reuneix amb mil fatigues i privacions uns estalvis. Estalviar a Espanya sent un treballador junyit a un flac salari, o un professional autònom junyit al desemparament i a l' incertesa , o un petit empresari junyit al crèdit, no és cosa fàcil, tot just no queda mai res, després de subvenir a les necessitats ordinàries de la vida. Menys encara per a un jubilat. Doncs bé; aquest ciutadà porta els seus estalvis a la seva Caixa de tota la vida, ja que vol i necessita guardar-los i no jugar-los a la ruleta de la Borsa o de l'especulació per ser fruit del treball, i resulta que li atraquen i li sostreuen els diners, però no en el camí a la sucursal, sinó a la mateixa entitat i a mans dels seus empleats, en molts casos com de la família, tal com havia estat durant anys la relació de confiança amb ells. Però la víctima no pot trucar a la policia, ni als Mossos , ni a la Guàrdia Civil , ja que qui els manen són a l'all, bé per activa, relacionats ahir amb el control i la gestió d'aquestes caixes unides finalment a Bankia, o per passiva, consagrant i organitzant des del Govern, a cop de decret, aquesta brutal i massiva expropiació .

El pobre ciutadà espanyol que no va robar, sinó que va treballar com una mula per treure quatre cuartos, va portar els diners a la caixa d'estalvis, on se'ls van apropiar mitjançant l'estafa de les preferents i les subordinades, que van presentar com un dipòsit sense riscos però que era, en realitat, una ranura per la qual aquests diners passaven a ser propietat de l'entitat, que, per cert, amagava el fet de trobar-se al llindar de la fallida. I van anar a la fallida, naturalment, i el Govern va decidir auxiliar-la i recapitalitzar-la, ja com Bankia, amb els diners dels clients en primer lloc, i en segon, amb els que han anat pispant als malalts, als estudiants, als pensionistes, als funcionaris, i a tothom. Malgrat això, l'oficina física on la víctima primigènia va portar els seus euros, tanca també, s'esfuma, desapareix, com està succeint amb tantes de Bankia , i encara ve Antonio Carrascosa, el director general del Fons de Reestructuració ¡Ordenada! Bancària, dient que la meitat de les víctimes recuperarà els seus estalvis .

¿La meitat? Suposen el FROB i el Govern de Rajoy que amb mig atracament tapen la cosa? El 99 % de les preferents es van col·locar fraudulentament a les famílies. ¿La meitat? Els jutges pensen una altra cosa: 9 de cada 10 sentències estan sent favorables a les víctimes d'aquest espoli institucional sense precedents en el món civilitzat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT