PUBLICITAT

El soroll més relaxant

GLÒRIA GURDÓ
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Segons un estudi recent fet per investigadors suïssos, el xipolleig de l'aigua redueix els efectes de la tensió o estrès. Més eficaç que la música, el so de l'aigua ajudaria a alleujar les tensions perquè recorda a l'inconscient l'antic entorn natural humà. Abans de la publicació del nou estudi de Myriam Thoma i el seu equip d'investigadors de Zurich, l'evidència que certs sons poden suavitzar l'estrès no era formal. Tot i que sempre s'ha cregut que escoltar música pot tenir efectes calmants.

No obstant això, l'estudi recent de la Universitat de Zuric i publicat a la revista PLOS ONE, demostra que, fins i tot més que la música, alguns sons, com el xipolleig de l'aigua posseeixen veritables virtuts antiestrès.

Després de seleccionar un grup de 60 dones i dividir-lo en tres grups, els investigadors van convidar el primer grup a escoltar música, el segon a escoltar el soroll de l'aigua i, finalment, van sumir l'últim grup en el silenci, davant una mateixa situació estressant.

Els científics van descobrir que les dones que havien estat escoltant música, presentaven una quantitat d'hormones de tensió significativament més alta que els que havien estat escoltant el xipolleig de l'aigua. Segons els científics a càrrec de l'estudi, el xipolleig de l'aigua o el soroll blanc d'un flux continu, ajuda a recordar al cervell humà que al llarg de la seva evolució ha après a identificar l'entorn natural com a font de vida.

Lluny de l'estereotip de que la música endolceix les maneres, els científics haurien provat que al contrari, en certes situacions estressants, la música genera més estrés o almenys no ajuda a disminuir-ne les manifestacions corporals. Els científics són encara prudents i expliquen que el tipus de música escollit o l'estat psicològic de les dones que van abans i després de l'estudi podrien haver-ne modificat el resultat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT