PUBLICITAT

El pederasta indultat

CARLOS CARNICERO

Daniel Galván, aquest curiós personatge amb nacionalitat espanyola i orígens iraquians, ha tornat a la presó i el més probable és que sigui extradit al Marroc per complir la seva condemna. El pederasta, segons la informació del sumari en el procés que el va condemnar a trenta anys de presó, va abusar almenys d'onze nens d'edats compreses entre els dos i els dotze anys.

En una decisió insòlita, el Rei del Marroc va revocar l'indult que va ser concedit, segons han manifestat les autoritats marroquines, per error.

La veritat és que les fortes reaccions de protesta als carrers de diverses ciutats marroquines, han aconseguit que el monarca aluita anul·li l'indult.

L'estranya personalitat de Daniel Galván, que va obtenir la nacionalitat espanyola per matrimoni, amaga alguns punts sense aclarir: el seu pas per la universitat de Múrcia com a professor d'àrab, i la sospita que ha col·laborat amb els serveis secrets espanyols, la qual cosa ha estat negat oficialment pel Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI)

Les declaracions durant el judici mouen també a l'estupor. No s'està de declarar que al Marroc es pot aconseguir tot amb diners. I en cap moment va tenir indicis de penediment durant el judici, sinó tot el contrari. Es podria dir que les protestes i l'alarma social provocada per la posada en llibertat d'aquest pederasta va mobilitzar la sensibilitat de la Casa Reial Marroquina, tan poc donada a fer cas als reclams de la seva ciutadania.

L'anul·lació d'un indult és una decisió inusual. A Espanya, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, va portar al Consell de Ministres la proposta d'indult d'un conductor suïcida que va ser condemnat per l'homicidi d'un jove a la Comunitat Valenciana.

El Govern espanyol va al·legar que el condemnat, representat per un bufet d'advocats en què treballa un fill del ministre de Justícial, va negar la possibilitat d'anul·lar l'indult concedit al kamikaze, al·legant que aquesta mesura de gràcia té «caràcter irreversible «. El Rei del Marroc, en canvi, ha anul·lat la gràcia concedida en conèixer les protestes ciutadanes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT