PUBLICITAT

Andorra de festes

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Aquest darrer cap de setmana, com cada any per aquestes dates, la parròquia d'Andorra la Vella s'ha vestit de gala per celebrar la seva Festa Major.

Sí he de dir la veritat, aquest any s'ha vist molta més animació als carres i bastant participació per part dels turistes, molts dels quals portaven el programa a les mans i anaven mirant les diferents activitats que s'anaven a celebrar. Sent objectius, la veritat és que amb el tancament de l'avinguda Carlemany i els actes musicals a la plaça Coprínceps d'Escaldes, es veu molta més animació pels carrers i Andorra es va semblant, una mica més, a un lloc que també ofereix activitats turístiques a l'estiu, tot i que encara crec que queda molt per fer. Però tornen a les passades festes d'Andorra la Vella.

Doncs, des que es va dur a terme la iniciativa De copes pel casc antic, sembla ser que els restauradors d'aquesta zona s'han espavilat una mica i amb les seves terrasses, algunes fins i tot amb espelmes, la qual cosa dóna un aspecte molt romàntic, atreuen moltes més persones i han eliminat l'aspecte de buit d'altres edicions, perquè des que es va treure el Mercat Medieval, que a mi particularment m'agradava molt més que el d'ara, es veia el mercat molt buit i s'apropava poca gent a les parades.

Així mateix, hi havia terrasses en què es podia beure begudes amb molt bona relació entre qualitat i preu. Altra cosa seria parlar dels menús de Festa Major que a mi m'han semblat molt cars i que, als llocs que jo he pogut veure, no han atret gaire gent. També potser per manca d'informació. Però la gent es concentrava a les terrasses del mercat que oferien una variada oferta gastronòmica: hamburgueses, entrepans, pizzes, tapes de pop a la gallega, etc.

Hi ha hagut espectacles de circ, que encara que no eren el Cirque du Soleil, comptaven amb un públic bastant nombrós i eren espectacles molt més participatius i on nens –i grans– van poder gaudir molt més de l'actuació. Per acabar, m'agradaria parlar de la ja típica arrossada popular, que aquest any també va estar molt concorreguda i l'arròs estava molt bo, de veritat. Però l'organització no va ser gaire bona i la gent no respectava les cues, amb el que va haver una mica d'embolic. Això afegit al calor que feia va espatllar una mica l'acte.

En lloc de totes aquestes cadires que la gent agafa molt d'hora per poder menjar més còmodes, potser s'haurien de posar unes taules a l'ombra perquè tothom pogués menjar protegit del sol. Però, en general, la festa ha estat genial. !Ja estem esperant la de l'any que bé! H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT