PUBLICITAT

El Campus de català

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto:

El Campus universitari de la llengua catalana, fruit de la col·laboració entre el Govern d'Andorra i l'Institut Ramon Llull, arriba aquest any a la dotzena edició. Aquest Campus ofereix als estudiants la possibilitat d'aprendre la nostra llengua, tot i integrant-se en la vida social i cultural de Catalunya i Andorra. Aquesta immersió lingüística i cultural permet als participants poder viure plenament dins de l'àmbit català durant unes dues setmanes.

Els 30 estudiants escollits, a més dels cursos de llengua i de cultura impartits per professorat especialitzat, gaudeixen d'un ampli ventall d'activitats culturals i de lleure: visites a museus, concerts, itineraris culturals... Aquest estiu després de la seva estada a Girona, els estudiants van arribar ahir al vespre a Andorra per passar al país una setmana.

Tots els participants són estudiants universitaris els quals estan interessats en aprendre a parlar el català. A més, han d'haver cursat un mínim d'hores de llengua catalana en una universitat de fora dels territoris catalans per tal d'haver assolit un domini bàsic de la llengua.

En cada edició hi ha tres places reservades per alumnes del lectorat de català de Praga, el qual depèn del Govern del nostre país.

Cada any la selecció dels alumnes es fa molt difícil. Per tal de elegir els participants s'avaluen tant les hores cursades en català com l'aprofitament d'aquestes. Així mateix, no pot haver-hi més de tres alumnes de la mateixa universitat.

Una iniciativa molt bona per donar a conèixer la nostra llengua fora de l'àmbit català. Una llengua molt estudiada a fora de les nostres terres, encara que algunes persones pensen que no és així, i amb un bagatge literari molt important. Només cal citar alguns dels molts lectorats existents fora del territori català, com per exemple Columbia, Torí, Hèlsinki, Granada, Amiens, Cambridge...

Per no haver de mencionar tots els departaments de Filologia catalana existents dins de moltes universitats europees especialment franceses i espanyoles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT