PUBLICITAT

Amagar el cap és el pitjor

ANDRÉS ABERASTURI

Llegeixo al digital Diariocrítico que el PP està estudiant la possible doble compareixença de Mariano Rajoy al Parlament i, posteriorment, en una roda de premsa de veritat, de les de tota la vida, de les que ens ensenyaven quan estudiàvem periodisme i no aquests succedanis que s'han inventat últimament que ni són rodes ni són de premsa. Doncs ja era hora. I quedi clar que quan es parla de la nefasta política de comunicació del Govern, cal salvar la tropa de companys instal·lats en aquesta dependència que, estic segur, coincideixen amb la immensa majoria dels que no entenem perquè Rajoy s'ha instal·lat en el mutisme.

Però, una cosa són els curritos que treballen al gabinet de comunicació i una altra ben diferent això que s'ha anomenat cúpula –i que imagino encapçala Arriola en aquests temes– que s'entesten a no veure el que un nen acaba dient al final: el rei està nu. La llarga espera –i encara no és segura aquesta compareixença– s'està emparant en diverses i absurdes raons per salvar la dignitat del President: la compareixença de Rajoy no l'anava a condicionar l'empresonat Bárcenas, després no l'anava a fer per imposició dels mitjans espanyols i estrangers que no entenien el seu silenci monàstic i al final no anava a cedir a l'ultimàtum de Rubalcaba ni encara que el líder de l'oposició estigués acompanyat per tots els grups de la cambra i menys encara amb l'amenaça d'una moció de censura.

Arribats a aquest punt, la compareixença de Rajoy resultava ja impossible perquè el món –com a eufemisme i en minúscules– estava contra ell. Sembla que ara la cúpula es planteja el que va haver de plantejar-se fa mesos: acudir al Parlament –com és la seva obligació– a petició pròpia i dir-hi el que vulgui dir-hi i sotmetre després a una roda de premsa sense pactes ni compromisos. Se suposa que abans de prendre aquesta decisió hauran tractat per tots els mitjans d'arribar a acords en negociacions més o menys secretes, però és urgent l'explicació. Urgent i fàcil si els polítics tinguessin una mica d'humilitat. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT