PUBLICITAT

La mort arriba a la Rotonda

GLÒRIA GURDÓ
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Bones notícies per al Govern, o així ho entenem quan Mobilitat es felicita que el trànsit pels túnels de les Dos Valires augmenti. Si més no, perquè si la carissíma infraestructura és utilitzada serà més fàcil fer engolir la píndola als contribuents. No obstant això, ens hauríem de preguntar si tots els contribuents la podran engolir de la mateixa manera, sense ennuegar-se. Sobretot els que encara tenen negocis a Santa Coloma i a Andorra la Vella, especialment en els trams de les avingudes d'Enclar, Santa Coloma, Príncep Benlloch i Meritxell –almenys fins a la Rotonda– que ofereixen un espectacle deplorable: botigues tancades i poca, poquíssima gent al carrer.

I què té a veure tot això amb els túnels dels Dos Valires? Doncs alguna cosa hi té a veure quan el Govern, ja sigui des de Mobilitat o no, prioritza la circulació per la carretera de l'Obach amb la intenció –públicament explicada– de conduir tota l'entrada de vehicles fins a la rotonda del Km 0 amb l'excusa d'alleugerir la circulació i si possible, captar-la fins als túnels de les Dos Valires en el cas que els vehicles es vulguin dirigir a les parròquies de la Massana i d'Ordino.

A grans mals, grans remeis! O sigui que des de la Margineda –el fantàstic i perillós cacauet que fa de rotonda hi obliga– fins al Km 0, la capital i els seus voltants, però sobretot el centre històric i l'avinguda Meritxell són zapats per defecte, cada dia més. Recordo que DA presentava al programa de les últimes comunals a Andorra la Vella, la intenció de modificar el cacauet de la Margineda.

No estaria de més que la majoria comunal reivindiqués la modificació ja que no pot posar cap indicació –perquè el Govern no ho vol, diuen– que assenyali el poble de Santa Coloma i el centre històric d'Andorra la Vella, que no ha deixat de ser la capital del país. Sembla ser que a l'actual equip comunal no li preocupa gaire la filera de botigues tancades que es va desgranant, porta sí, porta no, des de l'avingua d'Enclar fins a l'avinguda Meritxell. I és que segons diu algun conseller, «a la part alta de l'avinguda Meritxell s'hi treballa bé i ja se sap que quan les ciutats creixen, a vegades, els centres comercials també es desplacen». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT