PUBLICITAT

'Scalada', per a un petit país

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto: ÀLEX LARA

Scalada', un espectacle del Cirque du Soleil fet a mida per aquest petit país que intenta mostrar que és màgic per als visitants durant tot l'any. Per això, tot està inspirat en els colors i els contrastos que els paisatges andorrans ens mostren durant les quatre estacions de l'any. I, a més, a l'aire lliure, envoltats per les mateixes muntanyes que es mostren damunt de l'escenari.

Un espectacle que vaig tenir el plaer de poder veure dissabte a la seva estrena i que realment em va semblar magnífic, però... És clar, que gairebé tot té algun aspecte negatiu. Vam tenir l'oportunitat de veure el millor espectacle d'acrobàcies de forma gratuïta. Bé, ¡gratuït no hi ha res algú ha d'haver pagat! Deixem-ho aquí. Però, ¿quantes persones que viuen a Andorra s'han quedat sense entrades? Jo sé d'uns quants. O sigui que és un espectacle fet només per atraure turisme, en altres llocs hi ha espectacles que atrauen turisme, però dels que pot gaudir tota la població resident.

Passem al veritable objectiu: fer un turisme de qualitat. Però, ¿quina mena de turisme? ¿Excursions d'autobusos que venen a veure l'espectacle i després tornen cap a casa? A més, la qualitat era damunt de l'escenari i en les cadires. La gent que era amuntegada dempeus davant l'escenari, de qualitat poca. Empentes, gent amb motxilles carregades a l'esquena donant-te cops cada vegada que es giraven, i veure, no podies veure molt. Impossible abastar tot el conjunt i la magnificència de l'espectacle entre tants caps. Com a molt aconseguies veure bé les parts que es desenvolupaven en l'altura, la resta...Va haver-hi molts nens que no van poder veure absolutament gens.

Després, s'hauria de parlar de la sortida de l'espectacle que va resultar al públic molt trista. És a dir, de l'estrany que va resultar a la gent trobar gairebé tot tancat als voltants del lloc on va haver un espectacle especial un dissabte a la nit. La veritat cap ambient de festa. Quan vaig anar al festival de teatre de Mèrida a la sortida tot era ple de petits envelats on oferien copes i bona música per amenitzar la vetllada. La gent vol una mica de diversió, parlar amb els amics, fer una cervesa, etc., en sortir d'una funció com aquesta, que a més va resultar una miqueta curta, només una horeta justa.

En conclusió, segons la meva opinió, un espectacle massa gran en tots els aspectes per a un petit país com ho és Andorra. Esperem que com a mínim quan es tinguin els resultats s'hagi aconseguit l'objectiu buscat: atraure a Andorra turisme, però un turisme que no vingui i marxi el mateix dia, sinó que es quedi a gaudir d'altres aspectes del país i a passar uns dies en un lloc en el qual pugui gaudir alhora de descans i diversió. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT