PUBLICITAT

La Eivissa croata

VESNA VESNA

La combinació de sol mediterrani, belles platges i festivals de música electrònica porta anys posant a la costa croata l'Adriàtic al mapa de les destinacions turístiques per als joves europeus, que aquest estiu pretén aconseguir la consagració definitiva com una nova Eivissa.

Avicii, Armin, Afrojack, CarlCox, Fatboy Slim, Snoop Dogg ... Els artistes més importants de l'escena internacional passaran pels diferents festivals i concerts que se celebraran al litoral del nou soci de la Unió Europea. «Els meus amics van estar en aquest festival l'any passat i m'ho van explicar, per això sabia que anava a ser fantàstic», declara a l'emissora Nova TV una britànica prenent sol a Tisno, on del 3 al 10 de juliol es va celebrar el «Garden festival.

Concebut com espectacle no molt multitudinari, en part celebrat en vaixells, el festival va atraure uns 17.000 espectadors de 38 països per gaudir la música de desenes de dj.

Aquesta festa va servir per obrir boca d'una temporada que es prolongarà fins a finals d'agost i en què se succeiran una desena llarga de trobades musicals.

El major de tots, Ultra Europe, se celebra aquest cap de setmana a Split i a l'illa de Hvar, on s'espera que acudeixin més de 60.000 espectadors de desenes de països.

Aquest festival, que reunirà al planter d'artistes més coneguts, és una franquícia del més famós festival de música electrònica a l'aire lliure en el món, amb seu a Miami.

Per primera vegada, la versió europea de l'Ultra Music Festival abandona Eivissa per traslladar-se a la costa croata, on se celebrarà, com a mínim, els pròxims cinc anys.

Aquest festival és una de les majors inversions de la indústria turística croata, que espera que els assistents generin uns ingressos extres de 20 milions d'euros per a una regió molt afectada per la recessió econòmica. Les expectatives d'èxit són bones i els hotels d'Split i Hvar penjaven ja la setmana passada el cartell de «complet». Després de l'Ultra Europe, la festa seguirà el següent cap de setmana amb el Soundwave Festival, de nou a Tisno. Molts visitants van amb antelació per explorar les illes properes, entre elles la de Murter, o banyar-se a les famoses cascades del Parc del riu Krka.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT