PUBLICITAT

L'Europa de lacais

LUIS DEL VAL
PERIODISTA

Cal una malaptesa majúscula, un ineptitud insensible a la més lleu intel·ligència per convertir a Evo Morales en una víctima d'Europa. Cal sumar la imperícia del ximple contemporani amb la ignorància de l'atrevit per aturar l'avió on viatja un cap d'Estat, com si fos un contrabandista de pacotilla al qual cal obrir-li la maleta a veure si porta uns cartrons de tabac sense declarar . L'Europa més barroera i grollera mostrar el seu cul lacai al món per acontentar l'amo Obama, que està més preocupat a localitzar el xivato que ha denunciat els abusos de l'espionatge que a posar límit a una desmesura que arrumba amb els drets i la intimitat dels ciutadans del que crèiem el lliure Occident.

És clar que també crèiem que vivíem en una Europa digna, però està dirigida per uns incapaços que a la tarda li demanen explicacions als Estats Units per l'escandalós espionatge, i, al matí següent, es posen el vestit de majordom i es disposen a portar a terme la feina bruta, carregant-se tot el dret Diplomàtic i enfadant, amb raó, a tota Iberoamèrica.

¡Quina vergonya! ¡Quin disbarat! ¿S'imaginen Hollande, o la Merkel, detinguts diverses hores a l'aeroport de La Paz, sospitant que porten a un tupacmaro amagat? ¿Els sonarien els termes «república bananera», «ignorància dels més elementals drets diplomàtics», «barbàrie sense precedents» i altres semblants? Doncs aquests són els que ens mereixem.

En nom de la seguretat i en nom de Déu s'han comès els crims més atroços, des de la tortura a la vigilància insuportable. Que Obama llisqui per la pendent és dolent, però que Europa li segueixi el corrent d'una manera tan maldestra i incompetent, és per posar-se a tremolar. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT