PUBLICITAT

Els fans de Star Trek

ISABEL PELÁEZ
Periodic

El look de l'habitant més famós del planeta Vulcà, el capità Spock, de pèl curt i serrell recte, celles poblades i orelles punxegudes, ha tingut nombroses rèpliques entre els fans d'Star Trek, que s'han transformat en els seus personatges favorits per desitjar «llarga vida i prosperitat».

Els adeptes a la saga han viscut així, caracteritzant de Spock, Kirk, Nyota Uhura i altres figures emblemàtiques amb les que la sèrie va conquistar l'univers i a l'audiència, les hores prèvies a la preestrena d'Star Trek, en la foscor, l'últim lliurament que s'esforçarà de nou en il·luminar els secrets de la galàxia.

Un bronzejat de color verd propi del planeta Orió, una manicura galàctica de color groc o un massatge telepàtic per activar bones vibracions han estat alguns dels tractaments a què s'han sotmès els més frikis de la famosa saga de ciència ficció, creada originalment per Gene Roddenberry.

Així es consideren els incondicionals d'Star Trek, que es disfressen dels personatges de la sèrie, parlen un idioma inventat anomenat klingon i es reconeixen amb la famosa salutació que obliga a realitzar gairebé un joc de mans per ajuntar el dit índex amb el cor i l'anular amb el dit petit.

Les xarxes socials s'han convertit en la seva millor arma i, gràcies a internet, han comprovat que la seva particular afició per solcar nous mons i descobrir remotes estrelles no és tan rara, sinó que forma part d'una cultura amb fortes arrels i sense aspecte de perdre seva essència entre les noves generacions de seguidors.

I és que explorar l'univers de la mà de la USS Enterprise «enganxa», confirma una trekkie (com es coneix els incondicionals de la sèrie), Inma Ferragud, qui ha acudit al centre d'estètica que ha organitzat Vodafone Yu a Madrid per convertir-se en el seu personatge favorit, Spock, a qui admira per ser «molt bona gent».

Aquest personatge, segons coincideixen els seguidors, desperta tendresa per «aquesta lluita interna» entre la seva part humana, heretada de la seva mare, i la seva pertinença als «vulcanians», uns éssers exempts de sentiments. «Al final, el que ens guanya és el triomf d'aquest costat emocional que converteix Spock en un ésser únic», confessa una altra fidel seguidora.

La nova entrega que s'acaba de presenta, Star Trek, en la foscor, dirigida per la gairebé sempre encertada batuta de JJ Abrams, arriba carregada d'expectatives i nous personatges sense renunciar a l'argument que ha superat barreres temporals: l'afany de l'ésser humà per salvar el món i per salvar-se de si mateix H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT