PUBLICITAT

Els intocables

FERMÍN BOCOS
PERIODISTA

El pitjor no és la corrupció que aquí i allà esquitxa gairebé tots els partits. El desolador és l'escassa, per no dir nul·la, voluntat de tallar en sec que es detecta en les cúpules dels grans partits. Així les coses, resulta que la tasca de sanejar el país i acabar amb les pràctiques polítiques corruptes queda en mans dels jutges. El seu és un treball no exempt de pressions perquè també és freqüent que des dels partits dels investigats per casos de corrupció posin en circulació tota mena d'insídies dissenyades amb la insana voluntat de desacreditar al jutge o al fiscal encarregat del cas. Insídies que recollides pels mitjans afins acaben creant estats d'opinió hostils. No és cosa d'ara, ve de lluny.

Ho vam veure quan alguns dirigents del PSOE (amb Rodríguez Ibarra al capdavant) va carregar contra el jutge Marino Barbero en els dies en què el magistrat investigava Filesa i les altres empreses d'una trama de finançament il·legal que va donar a la presó amb els ossos de algun parlamentari socialista. Ho hem tornat a veure en el cas dels ERO d'Andalusia que investiga la jutge Alaya i estem veient que es repeteix quan Carlos Floriano, (portaveu del PP), sense tallar-se un pèl, acusava al jutge que indaga les ramificacions del cas Bárcenas d'obrir «una causa general contra el PP». Afortunadament el magistrat Ruz no s'ha deixat intimidar i Luis Bárcenas, tresorer del PP fins fa uns mesos, ha estat enviat a la presó.

Pressions dels polítics, quan no actituds despectives encaminades a desacreditar els jutges o als policies que els ajuden en les investigacions. «¿Què cony és la UDEF?» preguntava amb altivesa i menyspreu Jordi Pujol, fastiguejat per una pregunta sobre les aventures del seu fill Oriol Pujol (secretari general de CDC) implicat en un cas de presumpte tràfic d'influències que ha estat investigat per aquesta unitat policial d'elit.

Són formes inacceptables de pressió, intents de coaccionar els que compleixen el seu deure. Sort que els jutges aguanten i segueixen treballant per depurar corrupteles. Són la nostra última esperança per acabar amb els polítics corruptes que han actuat com si fossin intocables.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT