PUBLICITAT

Protestar en pits

LUÍS DEL VAL
Periodista

Té 21 anys, es diu Lara Alcàsser, i és la líder a Espanya del moviment fermentació, una associació feminista, crec que d'origen ucraïnès, amb els mateixos objectius que les altres organitzacions feministes, però amb la particularitat que, quan protesten, mostren els pits perquè ningú les confongui amb un futbolista. Quan li han preguntat per què cal mostrar els pits per manifestar-se en contra d'alguna cosa respon, molt segura, que això crea tensió i suposa portar la contrària a la societat patriarcal.

Bé, és possible. Tot i que fa anys vaig estar un parell de vegades en dos establiments de topless, i no vaig observar massa tensió, potser fos causa que les cambreres no tenien cap inquietud feminista i el sector patriarcal no era conscient que l'estaven portant la contrària.

L'oratòria de la líder de fermentació és molt vigorosa i sentencia que els homes que rebutgen les feministes «s'hauran de fotre». Ni Quevedo ho hauria expressat d'una manera més rotunda, encara que en la seva vida particular la líder de fermentació travessa per una petita contradicció i és que a l'hora de triar parella ha triat el mateix que qualsevol detestable masclista: una dona, perquè Lara no té nuvi, sinó núvia.

M'ha tranquil·litzat bastant saber que l'existència de fermentació no m'obligarà a haver de fotre'm, segons sentència de Lara Alcàsser, perquè jo no rebutjo a les feministes. I, així mateix, cal reconèixer que les manifestacions tradicionals comencen a ser excessivament convencionals i avorrides, llevat que la policia es prengui molt a pit la funció de dissoldre-la. A partir d'ara, les que es prendran molt a pit les manifestacions seran les feministes de fermentació, i caldrà estar atents a la tensió que provoquen les manifestant a pits, i a les reaccions de la societat patriarcal observant com els porten la contrària.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT