PUBLICITAT

Assetjament a les vaquetes

AÏDA GASCÓN
Presidenta d'AnimaNaturalis

Membres d'AnimaNaturalis a Espanya van enregistrar, dissabte passat a la tard,a les vaquilles d'Encamp amb l'objectiu de constatar i en el seu cas, denunciar maltractament animal, tot i que alertem que en qualsevol cas l'activitat és denunciable perquè vulnera la llei de protecció animal d'Andorra.

És un espectacle denigrant i als animals se'ls hi propina cops de peu al morro i al cap, descàrregues elèctriques per a que surtin a la plaça amb embranzida, i un brutal assetjament en el cas de les vaquetes de poques setmanes d'edat.

En referència a possibles denúncies, des d'AnimaNaturalis considerem que serà complicat fer-ne perquè la llei és laxa i massa oberta a interpretacions. Hem demanat al Gobern d'Andorra que modifiqui la llei perquè s'ajusti de tal manera que aquest tipus d'espectacles no es puguin tornar a repetir.

Recordem que el punt 4.1 de l'Article 4 destaca que es prohibeix a Andorra maltractar o agredir físícament els animals o sotmetre'ls a qualsevol altra pràctica que els provoqui sofriments o danys injustificats. El fet de marejar les vaquetes és en sí mateix un maltractament psicològic molt semblant al que pateixen els infants a les aules (bullying), i que sovint els animals pateixen agressions físiques i lesions, fruit de les caigudes, topades o inclús atacs de cor degut a la calor i a l'estrès.

El punt 5.1 prohibeix l'ús d'animals en espectacles, lluites i altres activitats si aquests els poden ocasionar sofriment o ferir la sensibilitat de les persones que els contemplen, i el punt 5.2 prohibeix també les curses de braus amb mort i altres pràctiques similars.

Lamentem que la llei sigui ambigua, perquè no defineix el que són pràctiques similars a les curses de braus. Des de l'associació entenem que les vaquilles s'haurien de considerar una pràctica similar a la pràctica de les curses de braus.

 

www.AnimaNaturalis.org



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT