PUBLICITAT

Aigua, gas ... i electricitat

LUÍS DEL VAL

La branca dura del Govern de la Generalitat, o sigui, la que té comandament sobre els Mossos, ha decidit emprar de manera preferent l'aigua per dissoldre les manifestacions que es produeixin. Sembla que la policia grega també s'ha inclinat per aquest procediment per dissoldre els revoltosos de la plaça de Sintagma, a Atenes. Els maderos d'Erdogan, en canvi, tenint en compte les preferències de l'islamisme per l'eteri, segueixen fidel al gas, de manera que entres a la plaça de Taksim i pots sentir-te un globus, sense que, assabentat un psiquiatre freudià, entri en sospites.

L'aigua està bé. Encara que no fixi, neta i dóna esplendor, i sempre és preferible a les pilotes de goma, que a Barcelona ja tenen experiència de no saber a quin ull van a parar.

Dins de setmana i mitja es celebraran a Alacant les Fogueres de Sant Joan, i és habitual que els bombers que volten les fogueres per evitar sorpreses siguin insultats per les colles de joves. No és que els joves alacantins sentin una especial aversió al cos de bombers, sinó que ja constitueix una tradició, cridar cabró al bomber més proper, i el bomber enfoca la mànega d'aigua cap al grup insultador, la qual cosa és rebut amb alegria i agraïment per la colla, en una nit a la qual la calor natural s'ha unit la calor de les fogueres. En alguna ocasió he suggerit que es canviés l'insult per un vibrant «Visquin els bombers!», Però no els fa gràcia, i prefereixen el tradicional insult com a part del joc.

En temps ja llunyans per als interrogatoris dels manifestants s'emprava l'electricitat, l'anomenada «agullada», que consistia en descàrregues elèctriques controlades, és un dir, sobre els testicles.

No sé si el rebut de la llum pujava molt a les comissaries, però era menys fastigós que «la banyera», de la qual no vull recordar-me. Decididament està bé el de l'aigua per a un país mediterrani. A Moscou tindrien l'inconvenient que, a l'hivern, arribaria una perillosa calamarsa, més perjudicial que el gas o les pilotes de goma. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT