PUBLICITAT

Homenatge a Josep Vallverdú

FABIOLA SOFIA MASSEGOSA
Periodic
Foto:

Demà hi haurà a la Universitat d'Andorra una conferència en homenatge als 90 anys que complirà al mes de juliol aquests autor i traductor. Sincerament quan vaig rebre al meu correu la invitació per anar-hi em vaig quedar molt sorpresa, però no per rebre la invitació si no perquè realment no tinc ni la mínima idea de qui és aquest prolífic autor ni la raó per la qual li fan un homenatge a Andorra.

Doncs, com d'altres vegades m'he dedicat a buscar informació i no he encontrat cap relació de l'autor amb Andorra. Només es tracta d'un homenatge a un autor de parla catalana que ha organitzat la Diputació de Lleida, amb un cicle d'actes que se celebra durant tot l'any, al que s'han afegit la resta de les diputacions catalanes, les institucions de València, Balears, l'Alguer, Perpinyà i, com no, Andorra.

Aquest cicle va a començar el mes de gener amb la presentació del llibre Però plou poc a l'Institut d'Estudis Ilerdencs que li vol fer un homenatge per la seva extensa obra literària i per la seva feina com a traductor de diverses obres al català. Doncs, entre el gener i el desembre estan previstos una sèrie d'actes a Barcelona, Girona, Ciutadella de Menorca, l'Alguer, Prada de Conflent i a València, coincidint amb els ja tradicionals Premis Literaris d'Octubre als que he tingut l'ocasió i el plaer d'assistir en més d'una ocasió.

Vallverdú va rebre l'abril passat el premi Jaume Fuster 2012 que li va concedir l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana pel conjunt de la seva obra literària, que abasta la narrativa, el teatre, l'assaig, la història i la traducció. També ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1990) i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2000). A més, ha estat president d'honor del Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana i des del 2004 és Doctor Honoris Causa per la Universitat de Lleida. Així mateix és soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Després d'informar-me de la seva gran trajectòria literària, he arribat a la conclusió que aquest autor mereix tota l'admiració del món per la seva gran tasca literària, com també la mereixen molts altres, però segueixo rumiant per a mi mateixa que hi ha un munt d'autors, molt vinculats amb el nostre país, que són realment uns desconeguts per la societat andorrana i que també mereixerien el seu tribut per la tasca realitzada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT