PUBLICITAT

Matrimonis homosexuals

ALEXIS ESTOPIÑAN
[email protected]

Periodic
Foto:

És el primer cop que al cercar una paraula al Google, hem trobo en què el buscador no me la identifica, mentre la vaig escrivint, en la llista dels infinits noms possibles que té a disposició. Però de fet hi és, i com sempre, la primera pàgina per trobar-ne la definició és la de Wikipèdia.

És ben curiós com el criteri de Google per mostrar les infinites paraules del cercador, reflecteixen el mateix que passa en la vida real. El buscador no té identificat el terme, però en canvi et dóna més de dos milions de pàgines on cercar informació, i la Wikipèdia la té definida amb 48 idiomes diferents.

La vida és com la música, plena d'infinites possibilitats, i la homosexualitat n'és una d'elles.

Les parelles homosexuals existeixen des de que l'home és home, i la dona és dona, doncs la cultura homosexual és tant antiga com l'heterosexual. Però la història com la llei no s'escriu amb la mateixa ploma amb la que s'escriu el present i la cultura.

Però perquè voler fer el salt de la parella homosexual al matrimoni homosexual. Qui guanya i qui perd? Aquest ha estat un dels debats més candents i tensos de l'escenari públic francès, i sincerament no ho hagués dit mai, que el país de la llibertat i la igualtat, visqués un enfrontament tant visceral sobre aquest aspecte. En aquestes inesperades manifestacions, hem vist junts contra aquesta inevitable realitat, a la església catòlica, la dreta i l'extrema dreta.

Per sort, o per desgràcia, aquí no som gent de sortir al carrer a manifestar-nos. Però sí que ens agrada dir la nostra. A mi m'agrada pensar que tenim una densitat política alta. Diuen que la crisi apreta, i ho fa amb totes les direccions, i aquest darrer any s'està visualitzant més que mai.

Les diferents campanyes de signatures que hi ha en marxa mostren el descontent i alhora les ganes de millorar la nostra societat. La qüestió política és el moll de l'os, però principalment és una qüestió social, on la ciutadania manifesta, a la seva manera, les ganes de millorar la societat en la que viu.

Des de la política, no sols s'hauria de prendre nota de les diferents demandes, el guant que llença la ciutadania als polítics és més important, està reclamant i exigint una major participació democràtica. Als polítics els hi toca decidir quines d'aquestes demandes accepten, però serà la ciutadania qui decidirà el destí d'aquests polítics.

Junts hem de decidir quina societat volem. Les parelles homosexuals volen poder ser matrimoni per disposar dels mateixos drets. La cultura i la societat ja ho accepta, ara ho ha d'acceptar la llei i l'Estat. Ja és una realitat en 14 països i més tard o més d'hora ho serà també a casa nostra. H

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT