PUBLICITAT

La veu prodigiosa

CARMEN CODINA
TERAPEUTA

En l'actualitat, ha esdevingut quotidià veure les persones connectades als seus auriculars, sigui el que sigui que estiguin fent: mentre caminen a corre-cuita, es passegen, fan esport, viatjant a l'autobús, al metro, comprant... Escolten la seva música!

A mi m'agrada sentir les veus de les persones que tinc al costat, el seu propi so, la música interior de cadascun, la que ens informa i ens connecta amb l'altre; la que ens situa a la realitat contextual de cada moment. No sé si sabran vostès que una oïda, degudament exercitada, pot desentrellar molta informació dels sons emesos per la veu humana, i n'hi ha de vertaderament prodigioses, no només cantant als escenaris, als llocs visibles, si no també d'amagades en llocs recòndits. L'Alfredo Mateo Castarlenas era una d'elles.

Excel·lent i estimadíssim traductor durant molts anys a la Universitat d'Estiu d'Andorra, amagat a dins les cabines del servei de traducció, es deixava sentir amb aquell castellà perfecte que embadalia, i amb el seu to marcadament masculí i cadenciós. Una d'aquelles veus que tenia el poder de fer gaudir amb el so que projectava, no importava de quina matèria es parlés, només calia aclucar els ulls i escoltar, deixar-se emportar pel seu ritme com si forà bona música clàssica. Jo li deia La voz de oro.

Aquesta veu d'or ara brilla en alguna altra banda, ens acaba de deixar de sobte, encara jove. Jo li vull retre homenatge en aquest petit escrit, agraïda per tots el moments que em va donar any rere any, m'agradava retrobar-lo. Aquí a Andorra, l'Alfredo va ser una de les persones que va contribuir a fer entenedor el missatge de tants i tants conferenciants de la universitat d'estiu, per a tots els que no podien comprendre'ls en el seu idioma original. Persona entranyable, respectuosa, prudent, excel·lent professional, de la qual jo encara puc sentir-ne la veu, la tinc ben arxivada dins meu aquesta veu d'or. Benvolgut Alfredo, que el teu nou camí sigui dolç i plàcid com aquella música que sortia de dins teu cada vegada que tu parlaves.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT