PUBLICITAT

L'última canonada

PEDRO CALVO H.
PERIODISTA

A la setmana tràgica de l'aznarazo ha seguit al PP la setmana horrible de la revolta dels barons contra Rajoy i contra ells mateixos dividits en bàndols irreconciliables. Ja tenen mèrit d'aguantar tant tsunami sense desintegrar-se. I tot just han fet alguna cosa més que començar. Ara li espera al Govern la guerra de les pensions, aquesta part de la realitat a la qual mai anaven a fer pagar les conseqüències de la crisi, aquest terreny en el qual no entrarien ni morts i que figurava a la ultimíssima lloma de l'horitzó, es suposava que cinc minuts abans de dimitir tots i engegar-ho tot en orris. I en el terreny dels sentiments més profunds, han deixat a la cuneta el rodó 10è aniversari del desastre del Iak-42, aquest accident que mai va haver de produir-se si les coses no s'haguessin fet com es van fer i perquè cap culpable important ha pagat responsabilitats penals ni polítiques. Però hi ha 30.000 milions de deute d'armament militar sobre el qual tampoc ningú ha explicat la seva falta de fonament i la seva inutilitat.

Però el més inquietant per la seva actualitat i immensa gravetat és el que s'està planejant contra les pensions dels jubilats i dels que es jubilaran en els anys que vénen. Seria l'última canonada contra l'Estat de Benestar, que coronaria el desastre dels flancs de la sanitat, l'educació, els serveis socials, la investigació i tot el que comportava els fonaments de la societat moderna. Sabem, a més, que d'aquestes pensions depèn fins al dinar i la vida de milions de fills i néts que han hagut de refugiar-se sota el mantell dels avis, la pensió és la nansa de milions de famílies.

Si el Govern emprèn el camí del desmantellament de la suficiència de les pensions convertirà a Espanya no ja en la societat sofrent sinó en el regne de la pobresa i fins i tot de la fam. És clar que cap dels protagonistes dels tsunamis polítics i econòmics dels últims dies i mesos té res a témer en aquest terreny. Només el Déu del cel ho mira tot i ho sap tot. Misericòrdia, Senyor.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT