PUBLICITAT

L'eterna qüestió

FABIOLA SOFIA MASEGOSA

Avui vull parlar d'un tema molt polèmic que és tractat en moltes converses cada dia: el problema del tabac. Jo el primer que hauria de dir és que jo no fumo ni he fumat mai en la meva vida, llevat alguna cigarreta en un casament o en alguna festa per fer broma, ja que m'ofego i tusso molt. No sé fumar i no necessito aprendre. Això ho vaig descobrir de molt joveneta. Als dotze anys em van donar a provar una cigarreta. La veritat és que no em va agradar res i quan ho vaig dir a les meves amigues em van contestar que a poc a poc m'aniria acostumant. ¿Com? ¿Acostumar-me? Definitivament, no. Puc acostumar-me a fer esport perquè és sa per a la salut, a menjar més verdures perquè tenen menys calories i més vitamines i a un munt de coses més, però mai a alguna cosa que em fa mal a la salut, o sigui que així es va acabar la meva curta relació amb el tabac.

També he de dir que a casa meva no es fuma. Ni tan sols n'hi ha un cendrer per oferir si m'ho demanen. Ho sento molt pels meus convidats, però per fumar han de sortir al carrer. Potser alguns pensen que sóc massa intransigent, però més que el fum del moment, no puc suportar l'olor a tabac que queda després a tota la casa i que no marxa en molt de temps.

I, per descomptat, he de dir que prefereixo que no es fumi dins dels locals públics. És fabulós entrar a un pub o a un bar i no ofegar-se amb un núvol de fum. I, després, quan tornes a casa no portes aquesta olor a sobre que, fins i tot, t'has de rentar els cabells per treure-te-la.

Un cop dit tot això, el que jo volia posar en qüestió és el fet que si s'aprova una llei, com estan demanant alguns, perquè els locals puguin triar ser de fumadors o de no fumadors, ¿què creieu que passaria? Senzill. Tots de fumadors. ¿Per què penso això? Perquè els propietaris no han temut mai que els no fumadors no entrem als seus locals. Abans sempre s'ha fumat i hem entrat. Conclusió, si es torna a fumar no hi haurà més remei tindrem que tornar a entrar. Espero que ni tan sols es valori aquesta proposta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT