PUBLICITAT

Atropellament social

Torres

Diu el poeta argentí Juan Gelmán que sembla haver-se instaurat un sistema per retallar l'esperit, i, en conseqüència, per convertir-nos en terra fèrtil d'autoritarismes. Malgrat l'ofici de Gelmán, no es tracta d'una veritat poètica, sinó d'una veritat a seques, d'una veritat, encara que en el cas d'Espanya podria completar: aquí ens retallen l'esperit i tota la resta.

Retallant tan ferotgement i sense taxa les coses materials, també es retalla l'esperit, ja que se suprimeixen els seus gaudis i els territoris necessaris o útils per a la seva expansió. ¿I què dir de les retallades en Sanitat, quan sabem que el cos i l'ànima habiten junts i indissolubles, i que el que a un li fereix, a l'altra li fa mal? Es preparen per a aquests dies propers, a Madrid particularment, grans mobilitzacions per defensar la Sanitat Pública dels seus depredadors naturals, els mercaders del ram i els seus agents infiltrats a l'Administració, que a la capital d'Espanya es freguen les mans i es llepen els dits de gust davant la qual creuen imminent caça de la «gestió» de set hospitals públics de la Comunitat. Primer es retalla, i després es privatitza, tal sembla ser el mètode, i semblant tall a l'esperit, o si més a l'esperit de gratuïtat, excel·lència i universalitat que anima la Sanitat Pública, no pot sinó convertir la ciutadania, certament, en terra fèrtil d'autoritarismes.

Barrejar la salut (del cos, de l'ànima, tant se val) amb el negoci, és una assegurança passaport per a la malaltia ... de la majoria. La compulsió mercantil pel benefici s'alimenta avui, com se sap, amb la reducció de despeses, de manera que en aquesta sanitat privatitzada que pretén instaurar González a Madrid, i tants altres en altres parts amb la benedicció d'Ana Mato (per cert, ¿què és d'Ana Mato?) i del Govern de Rajoy, al pacient no és probable que se li subministri res, ni en atenció, ni en tractament, ni en farmàcia, el cost excedeixi els ingressos que la seva presència hospitalària aportació.

La majories absolutes que detenen els governs del PP amb comandament a diverses places el faculten, mitjançant l'ús i l'abús de l'autoritari decret llei, per perpetrar aquest atemptat contra la salut dels que, retallat l'esperit, hem quedat només en terra fèrtil per el monocultiu de l'atropellament social.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT