PUBLICITAT

Al cèsar el que és del cèsar

ISAIAS LAFUENTE
Periodista

El president de la Conferència Episcopal, Antonio María Rouco Varela, ha donat pressa a Rajoy perquè abordi sense dilació reformes com la de la llei de l'avortament. Sorprèn que en un país en què any rere any cauen el nombre de baptismes, de matrimonis catòlics, de vocacions religioses, de contribuents que marquen la creu a la declaració de la renda, un país en el qual l'Església no té prou capellans per atendre totes les seves parròquies, sigui Rouco precisament el que recrimini al president del govern posar ordre a casa.

En la mateixa setmana hem sentit al bisbe d'Alcalá d'Henares, Juan Antonio Reig Pla, parlar de l'avortament com a fruit d'una conspiració internacional per reduir la població mundial, una tesi que no lliga amb estadístiques que demostren que a la primera meitat del segle XX la població mundial va créixer en un 50%, mentre a la segona i fins als nostres dies, període en què s'ha estès la despenalització de l'avortament en determinades condicions, per terminis o per supòsits, la població del planeta ha crescut més del 150% . O la conspiració està resultant un desastre o la ignorància del bisbe és majúscula.

Però el pitjor no és la posició oficial de l'Església catòlica en matèries com el matrimoni, l'avortament o el control de la natalitat, ni la contradicció dels seus postulats amb l'actitud dels seus fidels que, si confiem en les estadístiques, majoritàriament ignoren aquests postures. El pitjor és que el govern atengui les seves súpliques i s'embarqui en una reforma restrictiva que no evitarà els avortaments sinó que els convertirà en clandestins i insegurs o senzillament generaran aquesta «mobilitat exterior» de la qual parla Fátima Báñez quan es refereix a l'exili al qual es veuen abocats els nostres joves per la crisi.

Cent mil avortaments anuals són un drama objectiu, però sobretot per a les dones que s'enfronten a aquesta dura circumstància. Potser una millor educació sexual i l'extensió i normalització de mètodes anticonceptius evitaria molts d'ells. Però resulta que en aquesta matèria, quina casualitat, la jerarquia de l'Església tampoc està per la labor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT