PUBLICITAT

¿Escaldes dividida?

ALEXIS ESTOPIÑAN
[email protected]

L'observatori del CRES (Centre de Recerca Sociològica), és una enquesta dirigida a tota la població d'Andorra més gran de 18 anys, que es fa de manera periòdica, a una mostra d'unes 700 persones escollides de manera aleatòria i enquestades per telèfon.

Aquest trimestre passat va incorporar la pregunta: ¿s'està a favor o en contra que l'Avinguda Carlemany sigui només per a vianants?

Al respecte els enquestats d'Escaldes són els que menys es posicionen a favor que l'Avinguda Carlemany sigui per a vianants (un 43% a favor) i alhora també és la parròquia on més superen els que s'hi oposen (un 35,5% en contra).

Tot i que la mostra és petita, doncs només van participar 162 persones d'Escaldes, els resultats són prou significatius per mostrar la divisió de la ciutadania de la parròquia.

La qüestió és com afrontar aquest repte. ¿Caldrà veure com reaccionen els comerciants?

L'associació Carlemany Calidae ha agrupat 75 associats (43 comerços a l'avinguda comercial escaldenca i 29 de la part alta) que estan en contra de la peatonal i a favor d'un projecte més ambiciós que és el projecte mixte (on conviuen els vianants i els vehicles) donant prioritat al vianant i reduint la velocitat del vehicle a 20 quilómetres l'hora

Alhora està sorgint una altra plataforma de veïns i comerciants de l'avinguda, que tot i que estan a favor de la peanotització, volen assegurar-se de que el projecte comunal es fa amb rigor i participació ciutadana.

A Andorra la Vella tenim un exemple molt clar, el comú s'ha posat d'acord amb les cinc associacions comercials. Junts ha definit tirar endavant un projecte, i junts han acordat el termini de les proves.

De fet és el que hauria de fer una corporació pública. Actuar amb transparència i cercant la participació dels projectes públics. Però no a base de la improvisació i de la imposició de les propostes.

Davant d'aquestes dades i d'aquesta situació s'ha de veure com actuarà la corporació comunal. ¿Continuaran tirant pel recte com fins ara? ¿O bé es plantejaran adaptar el projecte per buscar el consens?



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT