PUBLICITAT

L'economia dictarà sentència

ANTONIO PÉREZ
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Tot això, per molt impactant i greu que sembli i que sigui, serà secundari quan arribi el dia de l'urna. Bárcenas, ERO, Blancos, Pujols, Ponferradas i els no sé quants més de la restas, més que tots els de Les Pedroñeras, que haurem tingut notícia i escàndol, passaran a un segon pla quan l'hora de decidir arribi. Ni tan sols aquesta manifestació contínua i agitada que ha viscut el carrer tindrà una importància rellevant. En la majoria dels casos, que ens hem d'enganyar, al carrer, llevat d'excepcions molt doloroses, surten els parroquians, si no hi ha pont, clar, i en no poques ocasions en la repetició de la jugada s'insinua la tàctica dels «moros de Queipo» donant voltes a la poma, o al twitter que és ara la camioneta on van muntats.

Per a mi, tinc i ells ho saben, els de l'oposició i els del Govern, que cap a l'any 2014, primera convocatòria a municipals, és quan es tiraran els comptes que s'acabaran de tancar el 2015 quan toquen les generals. I serà molt més senzilla la cosa del que sembla si més no pel que fa a la qüestió primordial es refereix. Qui ha de dictar sentència serà l'economia. Però ull, que tampoc serà ni la primera, ni el deute, ni el dèficit ni l'Ibex ni qualsevol d'aquests palabrots que s'han fet ja de casa i taverna. No. L'economia que emetrà veredicte no és la dels capitals llunyans sinó la de les butxaques i carns pròpies. L'ocupació, anem.

L'absolució o la condemna per a Rajoy i el PP tindran directa relació amb el fet i la percepció de si s'han assolit o no redreçar la situació, si ens han tret del forat terrible en què ens vam veure al final de ZP, o seguim pel fons i excavant i això es tradueix en una cosa tan essencial, simple i elemental com que torna a haver treball i disminueix l'atur. La resta són veus i portaveus.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT