PUBLICITAT

Finançament per a l'EENSM

GLÒRIA GURDÓ

La direcció de l'Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) està contenta de que s'hagués signat ahir un nou conveni entre el Govern, la CASS i el propi centre. Un conveni que permetrà a l'Escola especialitzada avançar en la tasca d'integració de les persones que presenten alguna limitació, sobretot psíquica –que no oblidem és la vocació de l'Ecola. Així, el conveni afina en el finançament de programes d'atenció i suport que ofereix l'EENSM, particularment els de suport a l'educació i a la inserció laboral que necessiten més inversió. Perquè no oblidem que els residents a l'EENSM són molt pocs comparats amb els 300 usuaris dels serveis que ofereix i que sumen una part molt important del pressupost de 5,2 milions d'euros anuals.

Si d'una banda el conveni permet reduir algunes partides, de l'altra permet augmentar la dotació pressupostària en allò que és bàsic i essencial. I sobretot, permetrà a l'EENSM tancar els propers exercicis sense dèficit, ja que des del 2002, última ocasió en què es va posar el finançament de l'Escola especialitzada sobre la taula amb el disseny de tarifes experimentals, només va poder tancar dos exercicis sense endeutar-se.

No és estrany que la direcció es feliciti de l'acord que permetrà no tenir tants deutes amb els bancs. En quant a les obres d'ampliació del centre només representen un petit augment dels consums i del manteniment, que no té res a veure amb l'increment progressiu del nombre d'usuaris. Un degoteig constant des que l'Escola va obrir les portes. La implicació de l'EENSM en la labor d'acompanyament i seguiment de les persones amb limitacions és més que lloable. El centre ha anat creixent a mesura que les necessitats de la població també han anat augmentant i avui acull persones des dels 0 fins als 65 anys. Totes hi troben les instal·lacions i els serveis expressament dissenyats per a les seves necessitats. I per als nadons i infants la possibilitat d'obrir-se a noves oportunitats gràcies a la detecció precoç i als programes d'estimulació que hi segueixen des de la més tendra edat a la guarderia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT