PUBLICITAT

Ajudem en Rodrigo

ADRIANA CASTRO

Rodrigo és un nen de tres anys al qual se li va diagnosticar, ara fa un any, una leucèmia mieloide aguda. Amb dos anys va iniciar un cicle agressiu de quimioteràpia a l ‘IPO de Lisboa. Passat un any totes les cèl·lules malignes del seu cos havien estat eliminades i havia tornat a casa, anava altra vegada a la guarderia i havia recuperat el somriure.

Però al Nadal de l'any passat, els metges van descobrir que en Rodrigo tornava a desenvolupar la malaltia i que per aturar-la necessitava un trasplantament de medul·la òssia. Però, per a això cal trobar un donador 100% compatible.

Qualsevol de nosaltres pot ser donador de medul·la òssia per ajudar en Rodrigo i altres nens en la seva situació. Cal ser conscient que no és fàcil i que és un sacrifici, però en Rodrigo ho necessita com també podem necessitar-ho qualsevol de nosaltres, algun dia. Faig una crida als membres de la comunitat portuguesa que resideixen a Andorra i que aprofitant les vacances de Pasqua, viatjaran a Portugal per visitar la família, perquè dediquin uns minuts a en Rodrigo i facin la prova de compatibilitat per poder-lo ajudar.

Ja sé que cal ser molt generós i que extreure medul·la òssia d'una persona sana tampoc és qualsevol cosa, també fa mal. Però en Rodrigo la necessita urgentment perquè s'està morint, els metges li donen tres mesos de vida. Ja s'ha fet molt a Portugal i està previst fer més proves per reunir més donants de medul·la òssia. També s'ha fet molt a l'estranger. Però encara no hem sentit el que hem estat esperant que per fi hi ha un donant compatible.

Per això, la lluita per trobar el donant de medul·la òssia compatible per al nostre dolç príncep i tants altres no ha acabat. Uneix-te a nosaltres per difondre aquest missatge i convertir-te en donant de medul·la òssia. Hi ha una mare esperant un àngel que pugui salvar en Rodrigo i tu pots ser aquest àngel.

Contactes:

Centro de Sangue i Transplantação de Lisboa.

Telèfon: 217.921.000.

http://darsangue.pt/brigadas.php

http://ipsangue.org/ipsangue2011/

https://www.facebook.com/VamosajudaroRodrigo

www.facebook.com/HelpRodrigoDonateBoneMarrow



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT