PUBLICITAT

Els premis d'Àgora

ANTONI POL I SOLÉ
Arquitecte

El passat dimarts, 5 de març, tres nous premis Àgora Cultural van ser reconeguts per la societat andorrana, civil i institucional, en el marc excepcional i únic del vestíbul del Nou Consell General. Rosa Mari Sorribes i Forcada, Joan Massa i Sarrado i Lluís Claret i Serra van ser les persones escollides el 2012, mereixedores de l'agraïment de la gent d'Andorra per la seva feina i trajectòria. Premis materialment humils –un full de paper de 180 grams i una peça de metall de bronze–, però grans de significació. Premis que, poc a poc, van fent camí. Avui ja són 26 les personalitats a qui el nostre país ha agraït la dedicació i aportació a la cultura del Principat d'Andorra. Honorar a qui ens ha fet l'honor de contribuir en alguns aspectes destacats de la nostra cultura és, a més d'obligat, intel·ligent, perquè, de retruc, ens honra com a societat, perquè el seu honor es fa nostre. Com bé diuen els refranys «agrair és complir» i «qui recorda agraeix».

Rosa Mari Sorribes considerada mereixedora del premi com a periodista, representa tots els que van lluitar per a la normalització dels mitjans de comunicació escrits i audiovisuals a la segona meitat del segle XX. El cercle de les Arts i les Lletres així com l'Associació d'Escriptors del Principat d'Andorra reben l'aportació del seu voluntariat cultural.

Joan Massa i Sarrado considerat mereixedor del premi com a pensador de l'home, és a dir filòsof i per exercir-ne el mestratge en tots els àmbits, l'educatiu, el polític i el cultural. El seu pas per l'administració general, l'escola secundària i l'administració del Copríncep episcopal li han assegurat un profund coneixement de la realitat andorrana que l'ha dut a estimar el país, implicant-se i comprometent-se amb ell, estudiant el seu passat, vivint-ne el dia a dia i imaginant-ne i construint-ne el futur.

Lluís Claret i Serra considerat mereixedor del premi com a músic de brillant trajectòria i d'excel·lència interpretativa, porta als més alts nivells de la cultura musical internacional el nom d'Andorra. D'ençà les primeres audicions amb el mestre Fontbernat, ha baixat molta aigua pel Valira. Avui el món és el seu escenari. En quant als premis, dotze anys seguits de reconeixement públic a personalitats que amb el seu fer i trajectòria han fet possible l'enriquiment i l'evolució de la cultura andorrana són encoratjadors i confirmen que la unió fa la força.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT