PUBLICITAT

Ajudan's a ajudar

PER CÀRITAS ANDORRANA

En aquest espai, fins ara, hem reflectit quina és la missió de Càritas Andorrana, i hem anat explicant amb una mica més de profunditat quins són els nostres projectes i les nostres actuacions. Però totes aquestes accions, no es poden entendre en tota la seva dimensió, sense tenir molt present el paper de totes les persones que formen part de la nostra entitat i com n'és d'important, la tasca que cadascuna d'elles desenvolupa dia a dia, tot fent possible que Càritas Andorrana mantingui un esperit atent a les dificultats del nostre entorn més proper.

Persones més grans o més joves, d'aquí o d'allà, amb unes capacitats o altres, amb més dedicació o menys, però amb l'única finalitat d'ajudar aquells que es troben en una situació de necessitat; amb l'únic objectiu comú que totes les seves accions, per petites o grans que siguin, serveixin per a que la persona que arriba a Càritas se senti acollida, envoltada i esperançada. Persones, voluntàries, assalariades o les pròpies usuaries. Persones que des de la presa de decisions de l'entitat en els òrgans directius de l'organització, els voluntaris que participen en les diferents Càritas parroquials o en les comissions de treball, els treballadors socials, administratius, psicòlegs, advocats i altres, en definitiva, una gran varietat de potencial humà que junts formem un equip i que intentem donar cada dia el millor de nosaltres mateixos per aconseguir ajudar als més necessitats que es troben tant a prop nostre.

A Corintis, ja es parla de que «els dons són diversos, però l'esperit és un de sol. Són diversos els serveis, però el Senyor és un de sol. Les manifestacions de l'esperit que rep cada un són en bé de tots». El diccionari, defineix el mot equip com a «grup de persones organitzat per a un objecte determinat». La paraula equip, aquest concepte exactament, és l'únic enfocament possible per fer la nostra feina. Un equip humà en el qual cadascun desenvolupa una funció molt concreta, com a part d'un engranatge més gran. Un equip que sovint supleix mancances molt diverses i que esdevé el gran valor afegit i el verdader rostre de Càritas. Un equip que s'ajuda també, en aquells moments més feixucs, en els quals es fa difícil fins i tot posar una rialla davant les situacions complexes.

També des de aquesta mateixa visió, de com n'és d'important el treball en equip en la nostra entitat, recordar tots els donants, persones i entitats, que fan les seves aportacions a Càritas i que els considerem també part d'aquest equip humà. La confiança que ens demostren i dipositen en nosaltres, és una altra de les raons que ens encoratja a continuar amb la nostra tasca, per a obtenir millors resultats i optimitzar els recursos disponibles per ajudar cada dia a més persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT