PUBLICITAT

Els signes del Papa

PEDRO CALVO H.
PERIODISTA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

de tant en tant el Totpoderós s'apiada dels desgraciats mortals i permet successos que se surten del carril canalla i ens tornen una mica d'esperança i de fe. És el cas en aquests dies de l'elecció del nou Papa i, a distància però no poc important, la sentència del Tribunal de la Unió Europea que permetrà paralitzar desnonaments per clàusules abusives. Potser el Déu del cel ha aprofitat la seva temàtica romana per ajudar els espanyols amb aquest suplement europeu. No sé si el que dic tindrà alguna cosa a veure entre si, però per a mi com si en té.

Un respir, un descans, un somriure, vaja que si ens fan falta, però que moltíssim. A nivell planetari i en el camp de l'espiritualitat i a nivell espanyol i en el terreny de les desgràcies econòmiques.

Jo em prenc la llicència, ni que sigui fins la propera trobada amb els lectors. Les conseqüències de la sentència de la UE segur que les veurem ja. La projecció de l'elecció del Papa Francisco, tinc la impressió que si no tan aviat, si més no amb semblant seguretat.

Els primers passos i els primers signes de Francisco a mi particularment em porten un missatge de reflexió esperançada. Ni que només fos aquest traç que va pel camí de l'indici del canvi de sumptuositat i magnificència per senzillesa i pobresa, o de supèrbia per cristiana humilitat, tot això mirant molt menys a l'oripell que a la identificació amb el missatge de Jesús de Natzaret, que deu estar gaudint d'aquest gairebé segur encert del seu company de Trinitat, l'Esperit Sant.

Ja sé que és molt aviat per fer-se massa il·lusions d'un retorn a Joan XXIII, però deixeu-me que somiï, com en el somni que va tenir Luther King, aquell meravellós visionari de la millor cristiandat. A veure, si tot el que dic es redueix després a molt poc o no res, només hauré de lamentar i seguir esperant el gran canvi que necessita l'Església de Roma, per obrir-se a si mateixa i als creients i alhora a la totalitat del gènere humà.

Ara mateix només sé que és possible el que fins dimecres era impossible.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT